SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Editörlerden Biri de Suat Hoca

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:32:38
Editörlerden Biri de Suat Hoca
A- A+ PAYLAŞ

Mühendislik alanında yazılmış bulunan kitapları dünyada ve ülkemizde çok satan Türk bilim insanı Prof. Dr. Yunus Ali Çengel’in “Fluid Mechanics-Fundamentals and Applications” (Akışkanlar Mekaniği-Temelleri ve Uygulamaları) kitabının Ocak 2013’te piyasaya sürülen yaklaşık 1000 sayfa orijinal İngilizce 3. baskısının Türkçeye çevrilmesi için İTÜ, Uludağ, Sakarya, İnönü ve Nevada Üniversiteleri öğretim üyelerinden oluşturulan 5 kişilik ekipte, İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Termodinamik Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Suat Canbazoğlu da (Fotoğraftaki) Editör Yardımcısı olarak yeraldı. Yaklaşık 1 yıllık yoğun bir çalışma sonucunda kitabın çevirisi tamamlanarak Ağustos 2014’te Palme Yayınevi (Ankara) tarafından basılıp piyasaya sürüldü.

Kitap; başta Makine Müh. olmak üzere, İnşaat, Uçak, Uzay, Enerji Sistemleri, Otomotiv, Gemi Makineleri, Nükleer Enerji, Meteoroloji, Kimya, Gıda, Maden, Tekstil, Çevre ve Mekatronik Müh. gibi birçok mühendislik alanında okutulmakta olan Akışkanlar Mekaniği dersi için çok önemli bir kaynak durumunda olup, ilk baskısı 2006’da çıkan kitabın orijinal baskısı eğitimi İngilizce olan tüm dünya üniversitelerinde, yaygın olarak kullanılırken, kitabın önceki İngilizce baskısının Türkçe yanında Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Çince, Korece ve Farsçaya da çevrildiği biliniyor.

Orijinal İngilizce basımı, mühendislik alanında Amerika’nın en büyük yayınevlerinden olan ve bastığı ders kitapları başta Amerika olmak üzere Türkiye dâhil tüm dünyada pazarlanan McGraw-Hill yayınevi tarafından gerçekleştirilen kitap, tüm dünyada mühendislik fakültelerinin temel derslerinden olan Akışkanlar Mekaniği dersinin, ilk tam renkli ders kitabı olma özelliğini taşıyor.  Kitabın 3. baskısının  tam renkli olarak yayımlanması, kitabın tüm dünyadaki yaygın kullanımının bir göstergesi ve kitabın yazarlarına olan güvenin bir ifadesi olarak kabul ediliyor. 

İlk baskıya göre birçok yenilik içeren kitap şu anda alanında dünyada bir numara. 4 temel rengin kullanıldığı kuşe kağıda basılan eser sert kapaklı olarak hazırlandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız