SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Edremit'te Malatyalılar Derneği

A- A+ PAYLAŞ

Edremit Körfezi Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Akçay’da açıldı.

Hafta sonu yapılan açılış törenine Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu tüm siyasi parti başkan adayları, kadın kolları, gençlik kolları, körfezde yaşayan tüm Malatyalılar ve yoğun halk kitlesi katıldı.

Dernek Başkanı Mustafa Önder yaptığı konuşmada “ iki cumhur başkanı çıkaran Malatya’nın körfezde yaşayan bireyleri olarak doğup büyüdüğümüz memleketimizin örf ve ananelerini, kültürünü buradaki halkımıza da anlatmak, cemiyetlerimizde bir araya gelmek, körfez halkıyla kucaklaşmak için buradayız” dedi.

Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu’da “ körfezde yoğun olarak yaşayan Malatyalıların Akçay’da bir dernek çatısı altında bir araya gelmelerinin kendilerine onur ve gurur verdiğini, Akçaylıların zaten bu insanlarla yıllardır iç içe yaşadığını ve kucaklaştığını” belirtti.

Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey konuşmasında “memleketin Tekirdağ’dan Ardahan’a kadar bir bütün olduğunu, zaten yıllardır körfezde yaşayan bu arkadaşların kültür alış verişi ve karşılıklı dostlukların pekişmesinde çok faydalı olduğunu” belirtti.

Bölgedeki tüm siyasi parti başkan adaylarının da ziyaret ettiği açılışta halka Malatya’nın sembolü haline gelen kayısı kurusu, kayısı ezmesi, üzüm kurusu vb. ürünler ikram edildi. Akçay merkezinde saklı bar sokağında açılan dernek gelen çiçek ve çelenklerle adeta bir çiçek bahçesine dönerken cadde ve sokak katılımcıları almadı.

Edremit Körfezi Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyeleri şöyle:

Başkan Mustafa Önder, Başkan Yardımcısı Hakkı Fırat, Sayman Mehmet Coşkun, Sekreter Turan Yıldırım, Üyeler Hasan Keskinkılıç, Fikri Özkan, Mustafa Kılıç,Özkan Saka, Mustafa Kutlu, Mümtaz Yazı'dan oluşuyor.

HABER-FOTO: İzzet GÜNAY (malatyaliyim.net)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız