SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ee.. Nasıl Oldu Bu İş?!

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:37:29
Ee.. Nasıl Oldu Bu İş?!
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ın, haftalardır "mazbatasız" olarak belediye başkanlığı görevini sürdürdüğü, belediye başkanı olarak işlemler yaptığı, yaptığı bu işlemlerin yasal olup olmadığının tartışılması gerektiği öne sürülüyor. Bu durum, Polat'ın ve birlikte seçilen AKP'li 31 meclis üyesinin 22 Nisan'da mazbatasını alacağı yolundaki açıklamayla gündeme geldi.

MAZBATASINI 22 NİSAN'DA ALACAK..

30 Mart'ta AKP adayı olarak katıldığı Yeşilyurt Belediye Başkanlığı görevine seçilen, birkaç gün sonra da göreve başlayan Hacı Uğur Polat'ın, seçildiğine dair mazbatasını 22 Nisan Salı günü, İlçe Seçim Kurulu'nun görev yaptığı Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle alacağı bildirildi.

Bu tören ile ilgili olarak, 21 Nisan Pazartesi günü basın kuruluşlarına şu bilgi iletildi.

"30 Mart Seçimleri’nin ardından Yeşilyurt Belediye Başkanı seçilen Hacı Uğur Polat ve Meclis Üyeleri yarın düzenlenecek törenle mazbatalarını alıyor.

Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek Mazbata Töreni’ne tüm basın mensuplarımız davetlidir.

Program: Mazbata Töreni

Tarih: 22 Nisan 2014 

Yer: Kongre Kültür Merkezi

Saat: 15.00"

MAZBATASIZ ÇALIŞMIŞ!..

30 Mart'ta Yeşilyurt Belediye Başkanlığı görevine seçilen Hacı Uğur Polat, 3 Nisan'da Yeşilyurt Belediyesi binasında görevi eski başkan Mehmet Kavuk'tan teslim almıştı.

Fiilen göreve başlayan, 2 meclis toplantısı ve birçok işlem yapan Polat'ın, belediye başkanlığına seçildiğinin resmi belgesi olan "mazbata"sını almadan fiilen göreve başlamış olması ve yaptığı işlemlerin hukuki durumunun ne olacağı da merak ediliyor.

Yine ilçe belediye meclisinin 31 AKP'li üyesinin de mazbatasını 22 Nisan'da alacaklarının belirtilmesi, bugüne kadar 2 toplantı yapan meclisin o toplantılarda aldığı kararlar, yaptığı seçimler açısından da tartışılması gerekiyor.

ŞAHİN’DEN BAŞKAN POLAT’A ZİYARET

Bu arada AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin 30 Mart’ta Yeşilyurt Belediye Başkanı seçilen Hacı Uğur Polat’ı göreve seçilmesi dolaysıyla makamında ziyaret ederek başarılar diledi.

Vekil Şahin’i ziyaretinde Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Güner, Haydar Şahin ve Mehmet Çınar karşıladı.

Ziyarette konuşan Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Merkez İlçe Yeşilyurt Belediyesi’nin genç ve dinamik bir kadroyla işe başladığını, ortaya güzel işler çıkarılmasında bunun bir avantaj olacağına inandığını belirterek, bu ekibin mutlaka başarılı olması ve Yeşilyurt’u 2023’e hazırlaması gerektiğini söyledi. 

Çok çalışmak ve örnek işler yapmak gerekliliğine dikkat çeken Vekil Şahin, bu başarının son dönemde Ak Parti’yi başarısız göstermek isteyen odaklara da büyük bir ders olacağını söyledi. Şahin daha sonra Başkan Polat ve Başkan Yardımcılarına yeni görevlerinde başarılar diledi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "30 Mart yerel seçimlerinde Halkımız büyük teveccüh göstererek bizleri bu göreve layık gördü ve görevlendirdi. Bundan sonra bizlere düşen sorumluluk, halkımızın bize gösterdiği teveccühü karşılıksız bırakmamak ve çok çalışma olacaktır. Onlara hizmet için uğraşacağız ve inşallah onların da destek ve katılımları ile Yeni Yeşilyurt’u modern ve sosyal belediyecilik anlayışı ile hep birlikte kuracağız." diye konuştu. 

FOTOĞRAF: Yeşilyurt Belediye Başkanı Polat (sol başta), kendisini ziyarete gelen milletvekili Mustafa Şahin'i karşılarken

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız