SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Efe Özal'dan 'Mezar İtirazı'...

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:01:43
Efe Özal'dan 'Mezar İtirazı'...
A- A+ PAYLAŞ

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın mezarının açılması kararına, küçük oğlu Mazhar Efe Özal'dan itiraz geldi.

Babasının mezarının açılmasına karşı olduğunu dile getiren Efe Özal, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe yazdı. Babasının mezarında rahat bırakılmasını istedi. Oğul Özal, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen tezkerenin geri çevrilmesi gerektiğini belirtti. Efe Özal dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"Ankara cumhuriyet savcılarından sayın Kemal Çetin Bey'in yürütmekte olduğu, soruşturma numarasını bilmediğimiz tahkikat nedeniyle Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın mezarının açtırılması kararına örf, âdet ve ananelerimiz açısından karşı çıkıyor, aradan geçen on dokuz seneden sonra babamın mezarının açtırılmasına kesin olarak muvafakat etmediğimi arz ediyor, bu hadise nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazılmış olan tezkerenin geri çevrilmesini babamın mezarının rahat bırakılmasını arz ediyorum"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili şüphelere ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında mezarının açılarak inceleme yapılması yönünde verdiği talimat, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na önceki gün ulaşmıştı. Mezarın, 10 gün içinde açılması bekleniyor. Bu arada önceki gece Turgut Özal'ın Topkapı'da bulunan Anıtmezar'ında hareketli saatler yaşandı. Gece saatlerinde güvenlik önlemleri artırılırken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı sivil ekipler Anıtmezar çevresinde teyakkuz halindeydi. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ümit Zafer Çolak'ı bekleyen polis ekipleri, zaman zaman mezarın etrafında gezerek çevre kontrolü yaptı.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız