SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eflatun Cem Kitabı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Araştırmaları Derneği yayınları çerçevesinde "Masal Babası Eflatun Cem Güney" kitabı çıktı.

Selim Emiroğlu, Ramazan Çiftlikçi ve Kemal Deniz tarafından hazırlanan "Eflatun Cem Güney, Masal Babası" kitabı 432 sayfadan oluşuyor.

Türk halk edebiyatının değerli yazarlarından biri olan Eflatun Cem Güney'i her yönüyle anlatan kitapla ilgili olarak, Malatya Araştırmaları Derneği'nce yapılan açıklamada şunlar belirtildi:

"Türk eğitimine, halk edebiyatına, çocuk edebiyatına, basın hayatına çok önemli katkıları olan eskimez yeni bir yazarımız; Masal Babası Eflatun Cem Güney'in tüm yönleriyle ele alındığı, çocuk veya yetişkin herkesin yararlanabileceği içinde tespit, inceleme ve değerlendirmelerin bulunduğu bu eser uzun, yorucu ve titiz bir çalışmanın ürünüdür.

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde doğmuş; anne tarafından Malatyalı, baba tarafından Sivaslı olan hemşehrimiz Eflatun Cem Güney, bu bölgenin ve yörenin insanı olarak Anadolu'dan derlediği folklor ürünlerini el emeği göz nuru döküp nakış nakış işleyerek 7'sinden 70'ine tüm Türk halkının zevkle okuyacağı bir yapıya ulaştırmıştır. Sayısı 60'ın üzerindeki eseriyle Türk Edebiyatının unutulmaz sanatçıları arasında yerini almıştır.

Tarlasıyla, tohumuyla, mezarıyla, mezar taşıyla iki kardeş ili; Malatya ve Sivas'ı kaynaştıran, buluşturan bir isim olan Eflatun Cem Güney, birçok acıları tatmış olsa da unutulmak acısından daima uzak yaşamıştır. Çünkü O, eserleriyle gelecek kuşaklara seslendiğinin bilincinde bir yazarımızdır. Milli Eğitim Bakanlığımız da yetiştirdiği bu değere sahip çıkmış ve onun masallarını 100 Temel Eser arasına alarak Türk masallarıyla birlikte
ölümsüzleştirmiştir. Ölümünün 30. yıl dönümünde Eflatun Cem Güney'i, sizlerle buluşturmanın kıvancını yaşıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız