SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ege'de Korkutan Deprem

0
Güncellendi - 2017-06-12 21:20:47
Ege'de Korkutan Deprem
A- A+ PAYLAŞ

Ege Denizi'nde meydana gelen 6.2 şiddetindeki deprem Yunanistan ve Türkiye'nin Ege bölgesinde şiddetli olarak hissedildi. Yunanistan’da bazı eski binalar yıkıldı.

Ege Denizi'nde meydana gelen 6.2’lik depremin ardından İzmir’de iki iş hanı birbirinden ayrılırken, bina AFAD ekiplerince boşaltıldı.

Ege Denizi'ndeki deprem özelikle İzmir'de paniğe yol açtı. 15 saniye süren ve çevredeki çok sayıda ilde de hissedilen deprem sonrası vatandaşlar sokağa çıktı. Sarsıntı can kaybına neden olmazken, bazı binalarda çatlaklar meydana geldi. Alsancak semti Atatürk Caddesi'nde 8 katlı iki iş hanındaki görüntü ise herkesi korkuttu. İki binanın en son katları, deprem sonrasında birbirinden ayrıldı. Oluşan derin yarık sonrası iki binadan birisi sağa doğru hafif eğildi. Deprem sonrasında AFAD ekipleri hemen bölgeye gelerek inceleme yaptı. Binaya geçici olarak kimse alınmazken, incelemenin ardından yetkililer bölgeden ayrıldı.

Ege Denizi'nde meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem Balıkesir'de etkili oldu. Kepsut ilçesinde bazı metruk evlerin bahçe duvarları yıkılırken, birçok kırsal mahallede de metruk binalar hasar gördü. Deprem sonrası Balıkesir'de herhangi bir can kaybının yaşanmadığı bildirildi.

Yunanistan’ın Midilli Adası 6.2 şiddetindeki depremle sallandı. Depremin Midilli’nin Plomari bölgesinin 15 kilometre güneydoğusunda meydana geldiği ifade edildi. Atina Üniversitesi Sismoloji Laboratuvarı tarafından yapılan açıklamada ise depremin 6.1 şiddetinde olduğu ifade edildi. Deprem nedeniyle bazı eski evlerin çöktüğü, kısa süreli panik yaşandığı kaydedilirken, can kaybının olmadığı bildirildi. Yunan radyosu ise vatandaşların evlerini terk ederek sokaklara akın ettiğini duyurdu.

iha

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız