SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Eğer Açıklık Getirecekse..''

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, Susurluk davası kapsamında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile eski Başbakanlardan Tansu Çiller ve bazı siyasetçilerin şahit olarak dinlenmesinin "eğer bir açıklık getirecekse faydalı olacağı" düşüncesini taşıdığını söyledi.

SP Genel Başkanı Kutan, Malatya'da ilk olarak Vali Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaret etti ve bir süre görüştü. Kutan'ın programında yeralan belediye başkanı ziyareti ise, başkan Cemal Akın'ın Malatya'da olmadığı bilgisi üzerine iptal edildi.

SP Genel Başkanı Recai Kutan, beraberinde İl Başkanı Mehmet Asiltürk ile daha sonra Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret ederek, burada oda başkanlarıyla bir süre görüştü. SP Genel Başkanı Kutan, Susurluk davası kapsamında 9. Cumhurbaşkanı Demirel ile eski Başbakanlardan Çiller ve bazı siyasetçilerin şahit olarak dinlenmesi konusunda verilen mahkeme kararı hakkındaki bir soruyu cevaplandırırken, "Onların hakikaten yetkili olup, yönetimde olduğu bir dönemde büyük ölçüde bu işler cereyan etmiştir. Dolayısıyla onların şahit olarak dinlenmesi, eğer bugüne kadar tam olarak açıklanmamış olan Susurluk meselesine bir açıklık getirecekse fayda verir diye düşünüyorum. Ancak böyle bir davete icabet ederler mi etmezler mi o da kendi takdirlerinde" diye cevapladı.

"Eski bir cumhurbaşkanını böyle tartışılan bir davada şahitlik yapacak olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki bir gazetecinin sorusuna ise Kutan, "Yargı her şeyin üzerindedir. Eğer, hakikaten Türkiye'de gerçekler ortaya çıksın, hak yerini bulsun isteniyorsa, elbette Cumhurbaşkanı değil kim olursa olsun dinlenmelidir. Çünkü hak her şeyin üstündedir. Demirel'de eski bir Cumhurbaşkanıdır, şahitlik yapmalıdır" cevabını verdi.

Kutan, esnafın bu ülkenin omurga kemiği olduğunu da söyleyerek, "Esnaf Türkiye'deki istikrarın tabiri caizse ana sebeplerinden bir tanesidir. Esnaf bu ülkenin birlik ve beraberliğinin tesis edilmesinde her türlü gayreti gösteren ve hiçbir dönem yasa dışı eylemler içerisinde olmayan bir kesimdir" dedi. Son günlerdeki siyasi ittifaklarla ilgili olarak Kutan, "Demirel başta olmak üzere, Rahşan Ecevit, Mesut Yılmaz gibi isimler AK Parti'nin ortaya koyduğu boşluktan istifade etmek istiyor. Böyle bir teşebbüsün ana sebebi AK Parti'nin ortaya koyduğu başarısızlıklardır. Ancak böyle bir organizasyonun kamuoyu içinde en ufuk bir ilgi bile görmeyeceğinden yüzde yüz eminim. Şimdi vatandaş, haklı olarak soracak. Bunlar şimdi hangi fikriyatı temsil edecek? Geçen dönemde millet bu siyasetçilerin hepsini test etti" şeklinde konuştu.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ise Kutan'ın her Malatya ziyaretinde esnafla iç içe olmasından dolayı teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız