SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eğer Bir Aksama Olmazsa..

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:37:55
Eğer Bir Aksama Olmazsa..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya ile Elazığ arasında karayolu ulaşımını sağlayan mevcut Kömürhan Köprüsünün hemen yanında (maket fotoda görüldüğü gibi), Doğuş İnşaat tarafından müteahhitliği üstlenilen yeni köprü ve tünel projesinin, herhangi bir aksama olmaması halinde Nisan 2017’de tamamlanarak hizmete gireceği bildirildi.

İHALE KASIM'DA YAPILMIŞTI..

Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli İle Yolu Yapım Projesi”nin 4 Kasım 2013'teki ihalesine toplam 10 inşaat şirketi katılmıştı. Yaklaşık maliyeti 251.844.368,42 TL olan ihalede en uygun teklifi Türkiye’nin inşaat sektöründe öne çıkan firmalarından DOĞUŞ İNŞAAT + GÜLSAN İNŞAAT ortaklığı 160.989.124,71 TL olarak vermişti.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nce ihaleye çıkarılan Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ile Yolu Yapımı ile ilgili ihale sözleşmesi Aralık 2013’te Karayolları Genel Müdürlüğü ve Doğuş İnşaat arasında imzalanmıştı.

Doğuş inşaat tarafından kendi kurumsal internet sitesinde yer alan bilgiye göre; Yeni Kömürhan Köprüsü ve Tünel Projesi ile Malatya ile Elazığ arasındaki karayolu ulaşımı 3 kilometre kısalacak.

2.410 METRE ÇİFT TÜP TÜNEL 

Doğuş İnşaat’ın duyurduğu  teknik bilgide, “Elazığ-Malatya arasında yer alan bu proje kapsamında 5,15 kilometre uzunluğunda, 23 metre genişliğinde bir yol, 480 metre uzunluğunda, 23.86 metre genişliğinde bir köprü ve 2.411 metre uzunluğunda tünel inşaatı gerçekleştirilecektir. Tek platformlu olan mevcut yol 2 x 2410 metre çift tüp Tünel ile bölünmüş hale getirilecek ve Eğik Askılı Asma Köprü ile de Fırat Nehri (Karakaya Baraj Gölü) geçilerek bölünmüş yola adaptasyon sağlanacaktır” deniliyor.

Yeni  Kömürhan Köprüsü, mevcut köprünün Malatyadan gidiş yönünde sağ tarafta yapılacak ve Jandarma Karakolu’nun arka kısmında geçirilerek tünel ile Elazığ’a bağlanacak. Tünelin Elazığ tarafındaki girişi ise Kuş Sarayı yol ayrımında verilecek.  Yeni köprü, Malatya tarafında tek pilonlu olarak, Elazığ tarafında ise yaklaşım viyadükleriyle tünele bağlanacak şekilde tasarlandı. Köprünün yönleri çift şeritli olarak trafiğine hizmet verecek. Yeni köprü mevcut köprünün kotundan daha yüksek olacak ve mevcut köprünün trafik akışı kesilmeyecek.

NİSAN 2017’DE BİTECEK

Verilen bir diğer bilgide ise; “Ayrıca, Kömürhan Tüneli ile mevcut yol 3 kilometre kısaltılarak yüksek geometrik standartlı ve konforlu bir ulaşımın yanı sıra maliyet ve zamanda tasarruf ve trafik güvenliği de sağlanacaktır. Projenin, Nisan 2017’de tamamlanması öngörülmektedir” denildi.

Yeni Kömürhan Köprüsü ve Tüneli Projesi için önümüzdeki aylarda temel atma töreninin yapılması bekleniyor.

HABER: Savaş BARIŞ, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız