SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eğer Bir Aksilik Çıkmazsa.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:16:03
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi, trambüsün test sürüşlerinin devam ettiğini, 2 kavşak dışındaki kavşaklarda düzenlemelerin tamamlandığını bildirdi. Daha önce Haziran ayında hizmete gireceği belirtilen trambüs hizmeti ile ilgili birkaç kez yapılan ertelemenin  ve en son Kasım ayı denilmişken, son açıklamada "aksilik çıkmazsa" bu araçların 1 ay içerisinde hizmete sunulacağı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin konuya ilişkin basın açıklaması şöyle:

"Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Belediye tarihinin en büyük yatırımlarından birisi olan Trambüste sona yaklaşıldı.

Şehir içi ulaşımını daha ekonomik ve konforlu bir şekilde sağlamak amacıyla projelendirilerek yapımına başlanan Trambüs hattının I. Etap çalışmaları tamamlandı. Üniversite – MAŞTİ arasında çalışacak olan Trambüs’ün test sürüşlerine devam ediliyor. 

Battalgazi kavşağı ile Mal-Et arasında yapılan test sürüşünde hiçbir sorun yaşanmazken, trambüsün hızı, sessizliği ve manevra kabiliyeti test sürüşlerini takip edenler tarafından tam not aldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı, Ulaşım Planlama ve Koordinasyon Şube Müdürü M. Zeki Hedekoğlu Trambüs test sürüşü ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 

I. Etap uzunluğu gidiş-geliş 40 km.

Gidiş-Geliş hattının yaklaşık 40 km olduğunu ve son 2 kavşak haricindeki çalışmaların bitirildiğini belirten Zeki Hedekoğlu, “Şu anda Araştırma hastanesi girişi ile Üniversite Jandarma tarafındaki çıkışı dışında hattımız tamamlanmış durumda. Hattımızda dokuz adet trafo bulunmakta.  Hattımızdaki bu trafoların çalışmaları tamamlandı. Herhangi bir aksilik çıkmadığı takdirde hattımızı bir ay içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.  

Trambüs hattının, Malatya’yı 3 noktadan besleyen elektrik şebekesine bağlandığı için kısmi elektrik kesintilerinden etkilenmeyeceğini belirten Hedekoğlu, “Trambüsün elektrik hattı bu üç noktadan da beslendiği için Malatya’nın yüzde yüz elektriği kesilmediği müddetçe hattımızda herhangi bir sorun yaşanmayacaktır. Genel bir elektrik kesintisi durumunda da dizel jeneratör sayesinde, aracımız gideceği yere kadar gidip seferini tamamlamış olacaktır” şeklinde konuştu.

270 kişi taşıyacak

24 ve 18 metrelik toplam 12 adet trambüs aracının hizmet vereceğini kaydeden Hedekoğlu, “Trambüslerimizde yolcu sayısı oturan ve ayakta olmak üzere toplam 270 kişidir. Bizim on tane 24 metrelik iki tane de 18 metrelik aracımız bulunmaktadır. Hattımız yaklaşık gidiş-geliş 50 dakika sürmektedir.  Bu da 5-6 dakikada bir aracın kalkacağını göstermektedir” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız