SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eğer Bir Koalisyon Gelirse.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:19:20
A- A+ PAYLAŞ

Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, "Türkiye’de koalisyon hükümeti gelirse günün birinde bütün bizlerin Ak Parti olarak yaptığı birikimi 6 ayda bitirir" dedi. 

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen "Türkiye Başkanlık Sistemini Konuşuyor" konferansında partililere ve sivil toplum kuruluşu üyelerine seslenen Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, "Türkiye’de başkanlık modelini 30 yıldır savunan bilim adamlarının başında geliyorum. Bu işin günahı varsa ciddi oranda payım vardır. Sevabı varsa da payım olacağını düşünüyorum. 30 yıldır bu sistemi savunurum ancak bu bir inat değildir. Ben Kayseriliyim. Zarar gördüğüm anda dönerim oradan. İnadına savunmak diye bir şey yok. Başkanlık sistemi benim babamın oğlu değil. Dolayısıyla Türkiye için yararlı bir model olduğu için üzerinde duruyorum" dedi.

Yazdığı bir makale sonrası 80'li yıllarda merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kendisini yanına çağırdığını anlatan Burhan Kuzu, "Bu makaleden çok etkilendiğini söyledi. 'Beraber çalışalım' dedi. Beraber çalıştık. O zamanlarda başladı bu iş. Demirel bir ara heveslenerek çağırmıştı. Onun 5-6 yıl daha ülkenin başında kalma niyeti vardı. Bir ara Çiller dillendirdi. Şimdi biz dillendiriyoruz. Ama bizim bir farkımız var. Ak Parti en güçlü olduğu zaman bu modeli savunuyor. Ötekiler en zayıf olduğu zaman savundular bu modeli. Bu önemli bir şey‘’ ifadelerini kullandı.

Türkiye’de yaşanan istikrarsız dönemlerin ara dönemlere denk geldiğini vurgulayan Kuzu sözlerini şöyle sürdürdü: "1950’lerden bu tarafa Menderes çalışmış, koalisyon bu birikimi bitirmiş. Demirel çalışmış, koalisyon dönemi bitirmiş. Özal çalışmış , koalisyon hükümeti bitirmiş. Şimdi biz çalışıyoruz. Devamında ne olacağını bilemiyoruz. Çünkü parlamenter dediğimiz şu sistem, uyguladığımız parlamenter sistem bilesiniz ki risk üreten bir modeldir. Bu modelde biri biriktirir biri yer. Hep böyle olmuştur. Türkiye 50’den beri dalgalanmalar halinde seyrediyor. 4 dönemde kalkınmış 4 dönemde düşmüş. Ara dönemleri hep koalisyon dönemleri olmuştur. Koalisyon geldiği zaman 10 yıldır gitmiyor. Ecevit yurtdışına gitti, borç para talep etti. Vermediler, koca başbakan hava alanında hüngür hüngür ağladı. Demirel de gitti alamadı ama ağlamadı. Aynı Demirel koalisyon döneminde başarısız, tek başına olduğu zamanlar rakamlar daha yüksek. Yani Demirel koalisyondayken kafası mı küçülüyor? Böyle bir şey yok. Bir sorun yatıyor demektir. Sorun da koalisyon denen yönetim biçiminin sakatlığıdır. Açık ve net söylüyorum. Eğer Türkiye’de koalisyon hükümeti gelirse günün birinde bütün bizlerin Ak Parti olarak yaptığı birikimi 6 ayda bitirirler. Bu kadar nettir. O zaman elimiz tutarken, gücümüz yeterken bu model konusunda kafa yormamız lazım"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız