SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Eğer Böyle Olursa..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz ve İhsan Koca, parti heyetiyle birlikte Orduzu Beldesini ziyaret etti.

Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, İhsan Koca, İl Başkanı Ahmet Çakır ve merkez ilçe Başkanı Celal Ekici'yle birlikte Orduzu Beldesi'ne giderek, belediye binası önünde halkın sorunlarını dinlediler.

Orduzu Belediye Başkanı Mustafa Karaman ziyaret esnasında yaptığı konuşmada, beldenin en önemli sıkıntısının sulama suyu olduğunu söyledi. Karaman, içme suyunda yaşanan sıkıntıyı Pınarbaşı ile çözdüklerini belirterek, "Sulama suyunda büyük problemlerimiz var. Çat barajından medet umuyorduk. Ancak, Çat barajının durumuda iyi değil. Bu konuda bir çalışma başlattık ve Karakaya Barajı'ndan su almayı düşünüyoruz" dedi.

Öte yandan Orduzu'nun çıkarılan kanun kapsamında Malatya Belediyesine bağlanmasından dolayı halkın sıkıntılı olduğuna da dikkat çeken Karaman, "Vatandaşlarımız hizmetlerin yetersiz kalacağını düşünüyor. Keşke Malatya Belediyesi Büyükşehir Belediyesi olsa ondan sonra bağlansaydık. Umuyorum her şey güzel olur" şeklinde konuştu.

İl Başkanı Ahmet Çakır ise, beldede yaşanan sıkıntıları dinlemek amacıyla geldiklerini ve halkın sorunlarını yakında istişare edeceklerini söyledi.

Orduzlu vatandaşlar Malatya Belediyesine bağlanmalarının sıkıntı yaratacağını ve bu konunun görüşülmesini istediler. Orduzu'da bulunan yeşil alanların imara açılacağını
ileri süren vatandaşlar, "Eğer böyle olursa seçimlerde halk gerekeni yapar" dediler.

Burada konuşma yapan Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Orduzu beldesinin Malatya Belediyesine bağlanması sonrası hizmet alımlarında düşmenin yaşanmayacağını belirterek, "İmar işlerinin tek elden yürütülmesi iyi olacaktır. Bence bu çok iyi bir uygulama. Kanun çıktığı için yapabileceğimiz birşey de yok. Şunu söylemeliyim ki, şu an aldığınız hizmetten daha azını almayacaksınız. Daha iyi hizmet alacaksınız" dedi.

Su konusundaki sıkınıtlarda değinen Öz, su konusunda kuraklığın getirdiği bir sıkıntının söz konusu olduğunu ifade ederek, "Kaynakları iyi kullanmamız gerekiyor. Tabi bunun yanında sulama teknikleri de önemli. Kapalı sulama sistemine geçmemiz gerekiyor. Geçen günlerde Çat barajında bir takım incelemelerde bulunduk. Tabi Çat barajının da desteğe ihtiyacı olduğunu gördük. Bu nedenle Şerefhan çayından Çat barajına destek amacıyla su pompalanacak. Bence Çat barajından buraya su gönderilmesi maddi açından da uygun olur. Ancak, Karakaya Barajından su alınması gerkiyor ise, elimizden geleni yaparız" şekilnde konuştu.

Milletvekili İhsan Koca ise, vatandaşların sorunlarını bire bir görüşerek, yerinde tespit edip, çözmek için bu gezileri düzenlediklerini söyledi.

Vatandaşlardan biri konuştuğu esnada birden Milletvekili İhsan Koca'ya dönerek, "Sayın Vekilim benzetmek gibi olmasın ama, Tek Türkiye dizisinde muhtar rolünde oynayan adama çok benziyorsunuz" demesi üzerine vatandaşlar kahkaha attı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız