SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Eğer Büyükşehir Olursa..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili İhsan Koca, 3 generalin bakan kararıyla görevden alınmasının, kanundan doğan yetkinin kullanılması olduğu şeklinde değerlendirdi.

İl başkanlığında düzenlenen halk gününe İl Başkanı Mustafa Şahin ve Merkez İlçe Başkanı Celal Ekici ile birlikte katılan AKP Malatya Milletvekili İhsan Koca, TBMM'nin 12 Mart'a kadar çalışacağını ve bu döneme kadar milletvekillerinin yasama çalışmalarına yoğun bir şekilde katılacağını belirterek, "Milletvekillerinin yoğunluğundan dolayı, halk günlerimiz Cuma günleri değilde, belki Cumartesi günleri ve Pazar günlerine sarkabilecektir" dedi.

Koca, "Sayın Adalet Bakanımız ile yaptığımız görüşmelerde Malatya'ya yeni bir adliye binasının kazandırılması da Malatya milletvekilleri olarak gündemimizde" dedi.
Malatya'nın Büyükşehir konusunu da ilgilendiren Büyükşehir düzenlemesinin 12 mart 2011 tarihine kadar yapılacağını belirten Koca, "TBMM'nin yaptığı çalışma gündeminde Malatya'nın Büyükşehir konusu da değerlendirildi. Malatya'nın büyükşehir konusu da 12 Mart 2011'e kadar değerlendirilecek" dedi.

Koca, Malatya'nın büyükşehir olması halinde mevcut belediye başkanının görevine devam edeceğini ve kapanması gündemde olan bazı belde belediyeleri ile ilgili yeni düzenlemelerin yapılabileceğini kaydetti..

Generallerin görevden alınması ile ilgili olarak ise Koca, "Türkiye bir askeri vesayet olarak ifade edilen bir vesayet sisteminden demokratik hukuk sisteminden, daha çok refah sistemine geçişin sancılarını yaşıyor. Elbette bu kolay olmayacaktır. Ama hukukun üstünlüğüne inanıyorsak, kanunlardan doğan yetkilerin kullanılmasına da rızayı göstereceğiz. Hükümetimizde bakanlarımızda kanunlardan doğan yetkilerini kullanacaktır" dedi.

İL BAŞKANININ TEPKİSİ..
Bu arada AKP Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin de, bazı generallerin görevden alınması ile ilgili olarak CHP'nin yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Şahin, AKP'nin ilkeli duruşun partisi olduğunu söyleyerek, "Ancak karşımızda bize muhalefet etmek için muhalif durmaya çalışan bazı siyasi partilerin son günlerdeki açıklama ve duruşlarını esefle karşılamaktayız. İnsanlarımızın. başına balyozla vurmak için yeltenen, insanlarımızın bugüne kadar insan hakları noktasında, insanca yaşamalarının düzelmesi noktasında hep önlerinde engel olan, barikat kuran o güçlerin bugün ellerindeki balyozun alınması noktasında hükümetin göstermiş olduğu iradenin halkımız adına ne kadar önemli olduğuna hep beraber şahit olmaktayız. Ancak ne acıdır ki, kendisini halkçı olarak ilan eden, halkçı olarak iddia eden bir siyasi partimizin her seferinde bunların avukatlığına soyunmaları da halkımız tarafından çokta böyle esefle karşılanmakta. Halkımız her zamanki gibi gereken cevabı verecektir" dedi.

Şahin, AKP Hükümetleri döneminde Malatya'daki problemlere her zaman bakan düzeyinde ziyaretler yapılarak çözüm bulunduğu ve son olarak ta Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım'ın 27 Kasım 2010 (yarın) Malatya'ya gelerek havaalanındaki açılış törenine katılacağı belirterek, tüm vatandaşları saat 11.00'de başlayacak olan törene davet etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız