SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eğer Görüntü Gelmezse!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 12 bakıcı kadının yuvadaki çocuklara şiddet uyguladıkları iddiasıyla tutuksuz yargılandıkları dava, şiddet görüntülerinin montajsız halinin mahkemeye gelmemesi nedeniyle bir kez daha ertelendi.

0-6 yaş grubundaki çocukların barındığı Malatya Çocuk Yuvası'ndaki şiddet görüntüleri sebebiyle M.A. (34), Y.G. (37), N.D. (48), E.B. (42), N.T. (47), Ş.S. (46), M.G. (31), İ.Y. (39), F.İ. (52), Y.K. (25), V.G. (32) ve F.Y.Ö. adlı bakıcı kadınların yargılanmalarına, Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya bakıcı kadınların avukatları katıldı.

Duruşmada, daha önceki duruşmalarda şiddet görüntülerini yayınlayan programın ait olduğu şirkete gönderilen yazıya cevap verilmediği belirtildi.

Duruşmada söz alan bakıcı kadınların avukatları, "Dosya uzun zamandan beridir, şiddet görüntülerinin yayınlandığı programın ait olduğu şirkete yazılan müzekkere cevabı ile CD aslının gönderilmemesi nedeniyle uzamaktadır. Müzekkere gereğinin yapılması, aksi takdirde 'suç delilleri uydurmak ve adli görevi ihmal' suçlarından şirket hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmesi talep olunur" dedi.

Mahkeme heyeti, şiddet görüntülerini yayınlayan programın bağlı olduğu şirketin açık adresinin internet üzerinden tespit edilerek kararların tebliğ edilmesine, ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na müzekkere yazılarak gereğinin yerine getirilmesinin istenmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, şirketin montajsız görüntüleri göndermemesi durumunda, "suç delilleri uydurmak ve adli görevi ihmal" suçlarından işlem yapılması yönünde bir ara karar daha verdi.

Mahkeme, dava dosyasındaki eksikliklerin giderilmesi için
duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız