SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Eğer Kaybetmişsek..'

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Malatya Belediye Başkan adayı Mehmet Yaşar Çerçi, seçim akşamları uyuduğunu, sonuçları takip etmediğini söyledi.

1999-2004 yılları arasında MHP'den Malatya Belediye Başkanlığı görevinde bulunan daha sonra 2004 -2009 yılları arasında başkanlığı AKP'li aday Cemal Akın'a bırakan Yaşar Çerçi, 29 Mart 2009 seçimi için önce MHP'den aday adayı oldu. Çerçi, partisi MHP aday göstermeyince SP'ye geçerek aday oldu. 29 Mart seçiminde AKP'den Ahmet Çakır 100 bin 506 oy alıp başkan seçilirken, ikinci parti SP ise 56 bin 408 oy aldı.

Seçimi ikinci kez kaybeden Mehmet Yaşar Çerçi, Bursa Doğalgaz Genel Müdür Danışmanlığı görevi yapması nedeniyle Bursa'ya gideceğini söyledi. Çerçi, "Ben her seçim akşamı uyurum. Eğer zaten kazanırsak evin önünde araçlar birikir ve klakson sesleri ile uyanırım. Eğer zaten kazanmamışsak gelen giden olmaz. Gece bir ara uyandım, eşime sordum 'durum nedir?' diye. 'Kaybediyoruz' dedi. Ben de 'Hayırlısı olsun' dedim" şeklinde konuştu.

Bundan sonraki siyasi hayatıyla ilgili açıklamada da bulunan Çerçi, "Bir yandan, halkımız bizi siyasette görmek istemiyor mu da, kazanamıyoruz diye düşünüyorum. Sonra ise birçok vatandaş da bu arenada olmam gerektiğini, hatta milletvekili olmam gerektiğini söyleyenler var. Zaman ne gösterecek bilemiyorum. 29 Mart seçimi sonrasında genel başkanımız Numan Kurtulmuş bey telefonla aradı ve oyların artması nedeniyle teşekkürlerini ifade etti ve kendileriyle devam etmemi istedi. Zaten seçim sürecinde Saadet Partisi ile aramızda güzel irtibat oldu. Devam edecek olursak, Saadet Partisi ile devam ederiz" diye konuştu.

29 Mart seçiminde vatandaşların Malatya'da AK Parti'ye icra, SP'ye ise ana muhalefet görevi verdiğini dile getiren Çerçi, "Halkın verdiği ana muhalefet görevi nedeniyle belediyeyi takip edeceğiz. Halkın verdiği bu sorumlulukla belediyeyi etkili denetim ve kontrol görevinde bulunacağız. Çünkü, belediyeye bağlı şirketlerde trilyonlar dönüyor" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız