SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eğer Mutabık Kalırsak.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:02:46
A- A+ PAYLAŞ

Devlet Su İşleri 9. Bölge Müdürü Okan Bal, Sivas Caddesi’nde bulunan DSİ 92. Teknik Şube Şefliği binalarının yeşil alan yapılmak üzere Battalgazi Belediyesine devredilmesi için bir protokol üzerinde çalıştıklarını söyledi. Bal “Protokol üzerinde mutabık kalırsak, o binaları oradan kaldırıp, yeşil alan olarak vatandaşın hizmetine tahsis edilecek” dedi.

'PROTOKOL ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ'

DSİ 9. Bölge Müdürü Okan Bal, Sivas Caddesi’ndeki DSİ’ye ait yerin Battalgazi Belediyesi tarafından istendiğinin hatırlatılması üzerine yaptığı açıklamada, Bakanlığın konuya sıcak baktığını ve Battalgazi Belediyesi ile bir protokol üzerinde çalıştıklarını söyledi. Mutabık kalmaları halinde binaların oradan kaldırılıp söz konusu alanın yeşil alan olarak Malatyalıların hizmetine tahsis edileceğini söyleyen DSİ Bölge Müdürü Okan Bal, “Bize de Yazıhan veya Battalgazi Belediyesi sınırları içinde bir yer tahsis edip binalarımızı yapacaklar,  biz de oraya taşınacağız. Bu sadece Elazığ ve Malatya için değil Türkiye genelinde kamu kurum ve kuruluşlarının binalarının şehir merkezi dışına taşınması durumu var” dedi. 

'BİNALAR DEPREME DAYANIKLI DEĞİL'!.

Okan Bal, kurumun binalarında yapılan deprem testleri sonucunda gerek Malatya’daki gerekse Elazığ’daki binaların depreme dayanıksız olduğunun belirlendiğini söyleyerek “Bu talepler olmadan önce ortaya çıkmış bir tespit var. Bizim hem Elazığ Bölge Müdürlüğü binası ve tesisleri ile hem de Malatya’daki binalarımızda depremle ilgili analizler yapılmış ve bu binaların bir kısmında güçlendirme kararı, bir kısmında yıkım kararı çıkmış. Elazığ’daki lojman tesislerimiz boşaltıldı. Malatya’da da aynı şekilde. Ama Malatya’daki binalarımız için büyük oranda güçlendirme kararı çıktı.  Bununla alakalı olmamakla birlikte Battalgazi Belediyesi’nin bir talebi var. Bakanlığımız da buna sıcak bakıyor. Battalgazi Belediyesi ile bir protokol üzerinde çalışma yapıyoruz. Protokol üzerinde mutabık kalırsak, o binaları oradan kaldırıp, yeşil alan olarak vatandaşın hizmetine tahsis edilecek” diye konuştu.

HABER: Yeni Malatya Gazetesi

GÖRSEL: Google

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız