SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eğer Önlem Alınmazsa.."

A- A+ PAYLAŞ
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, İl Genel Meclisinden, 2012 yılı için daha fazla ödenek talebinde bulunarak, "Bu yıl ödeneğimiz kısıtlı olduğu için fazla bir faaliyette bulunamadık" dedi.
  
Malatya İl Genel Meclisi, Ekim ayı çalışmalarına devam etti. Meclis Başkanı Naci Şavata başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda yatırımcı kurumların 2012 yılı tahmini bütçeleri üzerinde görüşmeler yapıldı.
  
Toplantıda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün 2012 yılı tahmini bütçesi üzerinde yatırımlar konusunda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül,  "Geçen yıl bütçemizin çok kısıtlı tutulması nedeniyle çok fazla faaliyette bulunamadık. 70 tane koç alıp, çiftçilere dağıttık. Bir miktar arı alıp dağıttık. Başka kurumlarla işbirliği yaparak 80 ton buğday getirerek çiftçilerimize dağıttık. 75 tane örnek bahçe tesis ettik. Bütçemiz kısıtlı olduğu için fazla faaliyette bulunamadık. Eğer önümüzdeki yol için ödenek verilirse, kısa zamanda daha fazla iş yapacağımız iş yapacağız. Damızlık konusunda önemli çalışmalar yapabiliriz. Meyveciliği geliştirme konusunda 650 tane örnek bahçe yaptık. Bu bahçelerin tamamı kayısı dışındaki meyveleri kapsıyor. 2009 yılında başladığımız bu projede hedefimiz bin 100 örnek bahçe oluşturmaktır" dedi.
  
Kayısı üretiminin sağlıklı yapılması konusunda eğitim projelerine destek isteyen Aygül, "Kayısıda sağlıklı üretim yapmak çok önemli. Avrupa'da kükürt ve diğer kimyasal ilaçlarla ilgili olarak analizler çıkartılmış durumda. Eğer gerekli önlemler alınmadığı takdirde Avrupa'ya önümüzdeki 2 yıl içinde kayısıyı sokmamız çok zor. Bunu için eğitim projesi için destek istiyoruz" ifadesini kaydetti.
  
Konuşmaların ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün 2012 yılı 15 projeyi kapsayan 640 bin TL tahmini bütçesi Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız