SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eğer Sağlam Osmanlıspor'a Giderse..!

0
Güncellendi - 2017-09-19 03:45:24
Eğer Sağlam Osmanlıspor'a Giderse..!
A- A+ PAYLAŞ

Sahasında yenilen Osmanlıspor'un Teknik Direktörü Bülent Uygun'un görevinden istifa ettiği kulüp tarafından açıklanırken, gözler geçtiğimiz hafta Evkur Yeni Malatyaspor'daki görevinden beklenmedik bir şekilde,  "habersizce ve sıradışı bir şekilde" ayrılan ve bir süredir başarısız sonuçlar alan Osmanlıspor'a gideceğine ilişkin iddialar, Malatya'dan ayrılma kararının hemen ardından seslendirilen Ertuğrul Sağlam'a çevrildi.

MAÇ SONRASI İSTİFADAN BAHSETMEDİ..

Ankara'da 17 Eylül Pazar günü oynanan ve saat 17.00'de başlayan, 4-2 konuk takımın galibiyetiyle sonuçlanan Osmanlıspor- DG Sivasspor maçından sonra, Osmanlıspor Teknik Direktörü Uygun'un yaptığı değerlendirme, iha'nın haber bültenine, Ankara mahreçli olarak saat 20.47'de girdi.

Uygun'un istifadan bahsetmeyip sabır istediği açıklamasının yer aldığı bu haber şöyleydi:

"Osmanlıspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Demir Grup Sivasspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, ”Hüseyin Göçek klasik olarak tekrar pozisyonu çözemedi” dedi.

Süper Lig'in 5. haftasında Osmanlı Stadı’nda konuk ettiği Demir Grup Sivasspor karşısında 2-1 öne geçen Osamlıspor skoru koruyamadı ve maçtan 4-2 yenik ayrıldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Uygun, ”Öncelikle Sivasspor'u tebrik ediyorum. Birinci dakikada olmayan bir penaltı. Hüseyin Göçek klasik olarak tekrar pozisyonu çözemedi. Takım üzerinde zaten bir baskı vardı penaltıyla bu arttı. Ama çok hızlı geri dönüşüm sağlayabildik öne geçtik fakat bu seferde yaptığımız ufak tefek bireysel hatalar bize pahalıya patladı. Doğru düzgün yönetemeyen çok formsuz bir hakem vardı sahada. Milli maç arasına kadar bir sürece ihtiyacımız var. Daha öncede söylemiştim 15 günlük sonraki o arada bütün gelen arkadaşlarla birlikte istediğimiz sonuçları alacağımızı düşünüyorum. Merak etmeyin Osmalıspor tekrar ayağa kalkacak biraz sabra ihtiyacımız var” diye konuştu."

AMA KULÜP İSTİFASINI AÇIKLADI..

İha, İstanbul mahreçli olarak 17 Eylül Pazar gecesi saat 23.20'de servise koyduğu haberde ise Osmanlıspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un istifa ettiğini, kulüp açıklamasına dayandırarak duyurdu.

İha'nın söz konusu haberi şöyle:

"Süper Lig'in 5. haftasında sahasında Sivasspor'a 4-2 yenilen Osmanlıspor'da Teknik Direktör Bülent Uygun, görevinden istifa etti.

Başkent ekibinin konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Kulübümüzdeki görevinden istifa eden Bülent Uygun hocamıza emekleri için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz."

Bülent Uygun yönetimindeki Osmanlıspor, ligde geride kalan 5 maçta 4 mağlubiyet, 1 beraberlik aldı. Mor-sarılı ekip, ligde 1 puanla son sırada bulunuyor."

SAĞLAM İDDİASI DOĞRU ÇIKACAK MI?

Bu arada, EYMS'deki görevini geçtiğimiz hafta, sözleşmesini tek taraflı feshederek bırakan, kulüpten aldığı paranın bir bölümünü de feshetme sözleşmesi gereği iade ettiğini açıklayan, ancak kulübün hesaplarına henüz para yatırmadığı öğrenilen Ertuğrul Sağlam'ın adı, futbol kamuoyunda bir süredir sıkıntılı sonuçlar alan Osmanlıspor'da, muhtemel bir teknik direktör ayrılığının arkasından bu kulüpte görev alacağı iddialarıyla gündeme geliyordu.

Sağlam'ın, geçtiğimiz hafta beklenmedik bir şekilde, takım Bursaspor maçına hazırlanırken, bir gün önce maçla ilgili iddialı açıklamalar yaptıktan sonra, aniden yönetime dahi haber vermeden görevi bırakıp Malatya'yı terketmesi kafaları karıştırmış, bu arada bazı taraftarlar, Sağlam'ın Osmanlıspor'a ya da bir başka takıma gitme hesapları yaptığı iddialarını, sosyal platformlarda dile getirmişlerdi.

Uygun'un istifasının ardından, bu haberin malatyahaber.com'da yayına girdiği 18 Eylül 02.46'ya kadar, yeni teknik direktör tercihi konusunda bir açıklama yapılmayan Osmanlıspor'un yeni teknik direktör tercihi Malatya'da da merak edilmeye başlandı.

Pürüzü olduğu için uzun süre mesleğini yapamayan ve pürüzünü EYMS'nin devreye girmesiyle çözdüğü, yeniden mesleğini yapma imkanı bulduğu konuşulan Sağlam'ın Osmanlıspor'la veya bir başka takımla anlaşması halinde, geçtiğimiz hafta Malatya'yı aniden bırakmasıyla birlikte ortaya atılan iddia ve söylentilerin doğrulanmış olacağı iddia ediliyor.

EYMS BAŞKANI GEVREK NELER SÖYLEMİŞTİ?

Ertuğrul Sağlam'ın, 13 Eylül Çarşamba günü antrenmanda kendisiyle görüşen basın mensuplarına, Bursa maçıyla ilgili açıklamalar yaptıktan bir gün sonra 14 Eylül Perşembe günü Malatya'yı terkedip sosyal medya hesabından görevi bıraktığına ilişkin açıklama yapmasının ardından Evkur Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, 15 Eylül Cuma günü Malatya'da düzenlediği basın toplantısında, Sağlam'ın kulübü bırakıp gitmesine ilişkin soruları yanıtlamış, değerlendirmeler yapmıştı.

Gevrek, bir gazetecinin ‘Sağlam başka bir takımla anlaştığı iddiaları var buna inanıyor musunuz? Teknik direktör adayları belli mi?’ sorularına, “Şu tabloya baktığımda aklıma her şey geliyor ama bu şekilde düşünmek istemiyorum. Bir şey söylemek doğru değil, ilerleyen zaman içerisinde göreceğiz. Teknik direktör noktasında, Bursaspor ile bir maçımız var.." yanıtını vermişti.

Gevrek, yine ‘Ertuğrul Sağlam, Evkur Yeni Malatyaspor’a geldi, kendisini akladı söylentileri var, bunlara ne diyorsunuz? Ertuğrul Sağlam bir gecede ne oldu da gitti?’ sorusunu ise “Aklandı gibi şeylere girmek istemiyorum. Bunlar konuşulabilir. Madem bir sıkıntı var yönetici, sportif direktör, kulüp başkanı var onlarla görüş. ‘Sıkıntılar var’ dersin ayrılırsın, neden gece çıkıp gider? Suçlu suçsuz, haklı haksız arıyoruz, bu kendi başına yeterli değil mi? Haber vermeden çekip gitmek doğru bir şey mi? Beni arayıp konuyu soran kulüp başkanlarına ‘ben sizin gibi duydum’ dedim. Bu benim ayıbım mı? Ertuğrul hocanın başına nöbetçi mi takacağım? Kapısına güvenlik mi koysaydım? Ben farklı bir niyet ararım. Mazeret ne olursa olsun, haber vermeden gitmek etik mi? Ertuğrul hoca gelir geçer başka bir hoca gelir, daha hayırlı olur. Yapılan etik değil” şeklinde yanıtlamıştı.

Sağlam'ın, 'çalışamama engelini EYMS ile aşıp, daha sonra takımı bırakmak için bahane aradığı yolundaki söylentiler de, aynı toplantıda Gevrek'in şu yorumlarıyla daha farklı bir anlam kazanmıştı:

“Daha öncede bir sıkıntı oldu. Bana sıkıntısını anlatırken, ben bunları anlatmak istemiyorum. Elle tutulur bir sıkıntı değil. ‘hocam sıkıntı bu mu?’ diye sordum, ‘bu’ dedi. ‘Hocam, siz ayrıldıktan sonra, neden ayrıldınız diye sorarlarsa ne cevap vereceksiniz?’ dedim, bunun cevabını bana veremedi, size nasıl verecek. Hocam ‘yarın ya gelin helalleşelim, ya da kafanızı toparlayın Malatya’ya gidin’ dedim. Sabaha kadar müsaade edip, kararını vermesini söyledim. Ben, ‘hocam eğer kafanda bu ufak tefek sıkıntılar olacaksa yine gitme Malatya’ya’ dedim. Kendisi de ‘bu şekilde olursam gitmem’ dedi. Kimsenin araya girdiği yok. Aradım, karar verildi, Malatya’ya gitti. Malatyaspor’u küçük görerek, o oldu, bu oldu, her istediğin iki dakikada önüne gelecek, şu olacak bu olacak diye göremezsin. Sen buranın çalışanısın. Ertuğrul Sağlam olabilirsin, burası da Malatyaspor. Sana Ertuğrul Sağlam saygısı, sevgisi gösterildi. Sana Ertuğrul Sağlam gibi davranıldı. Bağrımıza bastık. Bu son yapılan şey, milli maç arası, Kasımpaşa maçından sonra yapmak varken, Bursaspor maçına iki gün kala gidersen farklı bir şey ararım. Burada iyi niyet yok.”

malatyahaber.com- Ankara, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • EROL (6 yıl önce)
    Bizden ayrıldıktan sonra size ne nereye giderse gitsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alberk (6 yıl önce)
    Bu yazılarla Adil Gevrek seviniyordu... varsa yoksa Sağlam yönetimin hic suçu yok değil mi koca malatya.. olayları neden hep tersten okursunuz hocayı malatya ya kim getirdi sormasiniz.. hoca daha öncede istifa kararı aldı ahmet çakır durdurdu.. kimse bilmiyor mu... adil gevrek ve ekibi ne yaptı.. takıma alınan oyuncuları sağlam'dan once kim anlaşıp malatya ya getirdi. oyuncular 2 buçuk saatlik uçak rotarinda cafede ücretlerini ödememek için havaalinidan kaçan yöneticiler nerede...arkasina aldiği (küçümsemek adına söylemiyorum)2 köy derneği ve bir menajerle milletin aklı ile alay ediyor..saglam'in sorumlusu gevrektir kendisine yakışanı yapması gerekiyor.. yakışan ne mi vizyon sahibi bir başkan gerekiyor.. koca malatya diyoruz bir başkan değil,binlerce başkan bulunur.. lig yeni başladı iş isten gecmeden
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Bu aldığı para helal mi
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (6 yıl önce)
    SAĞLAMI BURADA SAVUNANLAR MALATYALI SAYILMAZLAR .MADEM YÖNETİM VERİLEN SÖZLERİNİ YERİNE GETİRMEDİ. NE DİYE 4 AY BEKLEDİ.4 AYDA ALDIĞI PARA 310 BİN AVRO .
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (6 yıl önce)
    Sağlam Dediniz, Şürük çıktı, sanki bursayı hangi şebekenin şampiyon yağtığını kimse bilmiyormuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (6 yıl önce)
    Geçen yıl iki kritik maç öncesi sarı kart sınırındaki Azubuke bilmem şurası burası zora geldi diye o haftaki maçta kart görerek bir sonraki derby maçta (yenileceğini bildiği için sorumluluk almak istemedi) oynamadı. Bunu iki kez yaptı. Ertuğrul hoca da Bursa'nın adamı, her ne kadar Beşiktaşlı gibi olsa, adam Bursa'ya minnettar. Malatyaspor tesislerin yetişmeyeceği 1 ay öncesinden belli, transfer sezonu 1 hafta önce kapanmış, neden durdun maç öncesi istifa ettin. Tabii ki 2 günde hiçbir teknik adam ne bulunur bulunsa bile futbolcuları ne de maça adapte edebilir. Sonuçta gitti 3 puan, Ertuğrul hoca'da Bursa'ya böylelikle bir 3 puan hediye etmiş oldu...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan Karaaslan (6 yıl önce)
    İbrahim Üzülmez bizim takıma ilaç olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa44 (6 yıl önce)
    Malumun ilanı...
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (6 yıl önce)
    Alma mazlumun (İrfan BUZ) ahini cikar aheste aheste....
    0
    0
    Yanıtla
  • onur bey (6 yıl önce)
    Tüm Malatyalıların gözünde değerini yitirdin.Efendi düzgün adam olarak bilinen Ertuğrul gitti,gece yarısı kaçarcasına giden bir soyisminin hakkını vermeyen biri olarak Malatyaspor tarihine yazdırdın.Umarım gideceğin takımda başarısız olur hiçbir yerde dikiş tutturamazsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    OSMANLI SPORA YAZIK OLACAK SAGLAM DIYE ALIRSINIZ AMA CÜRÜK CIKAR YAZIK OLUR SADECE ISIM SAGLAM
    0
    0
    Yanıtla
  • Kosgebliiii (6 yıl önce)
    Yedin yine doymadın mı??? Adam istifa etti ama yakasını kurtaramadı sizden... Nereye gitmesi gerektiğine bile karar verir oldunuz!!! Yazık... Oturun düşünün alt kümeye düşünce ne olacak diye... Karnı büyük koca Malatya mmmmm ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (6 yıl önce)
    Ağaca dayanma kurur insana dayanma ölür demişler, Biz aşırı beklenti yarattık Sağlam üzerinde o da bunu kullandı haftalarca ve maça saatler kala şehirden kaçtı. Yerli sevicilere bunları göstereceksin. Yabancı futbolcu veya yabancı hocalarda bu tür hareketler daha az. Onlar sezon başlamadan sorun çıkarsa gider. Yoksa gitmez. Elazığın tomu vbç oyuncular kaçmadılar neler yaşadılar neler. Ancak bizim yerliler böyle. Yabancı sınırı diyenler bizim bu yaşadıklarımıza baksın.
    0
    0
    Yanıtla