SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Eğer Umut Tükenirse..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi bünyesindeki Engelliler Platformu'nun engellilere yönelik düzenlediği program ilgi gördü.

Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlen programa, Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Rektör Vekili Prof. Dr. Süheyla Ünal, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Er, Malatya Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, engelli aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Vali Ulvi Saran burada yaptığı konuşmada, içimizden herhangi birinin engelli bir yakını olabileceğini, dolayısıyla engelliliğin bize çok yakın olduğuna işaret etti. "Malatya Belediyesinin engellilerin sorunlarına yönelik çalışmalar yaptığını biliyor ve bunu takdirle karşılıyoruz" diyen Saran, engelli olmanın bir sorun olmadığının esas engelin insanların içerisindeki umudun tükenmesi olduğunu belirtti.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, "Bu gün Dünya Engelliler Günü dolayısıyla buradayız ama bu günü sadece bir tek güne sığdırmamalıyız, her gün engellilerimizin günüdür, bu gün bizim engellilerin sorunlarıyla yüzleşmemiz gerekiyor, engellilerin yaşam boyunca hangi sıkıntılarla karşılaştıklarının bilinmesi gerekiyor" dedi.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Avukat Ali Yıldırım da, bu salonun en anlamlı unsurunun programa katılan engelliler olduğunu söyleyerek, toplumların, engellilerine verdikleri değer ile ölçüldüğünü vurguladı.

Konuşmaların ardından Engelliler merkezi Platformu üyelerine Bilgisayar İşletmenliği sertifikaları protokol tarafından takdim edilirken, bu çalışmalarda emeği geçen Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Özkan ve Engelliler Platformunun fedakar üyesi Yakup Tutal'a Malatya Valisi tarafından teşekkür plaketi verildi.

Konuşmaların ve plaket takdimlerin ardından engelliler merkezi üyesi Ömer Faruk Özer engellilik durumunu annesine şikayet eden anne isimli şiirini okuyarak salonda duygulu anlar yaşattı.

Sergilenen Hacivat ve Karagöz oyununun ardından sahne alan Fasıl heyeti birbirinden güzel türküleri seslendirirken, daha sonra engellilerin rol aldığı korolar çarpışıyor oyunu sahnelendi.

Program izleyicilerden büyük beğeni ve alkış alırken, program sonunda protokol ve engelliler sahnede el ele tutuşarak birlik mesajı verdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız