SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eğer Zarar Büyük İse.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:47:52
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “Alkol, çocuklarımızı artık tehdit eder hale geldi. O nedenle alkol yasası çıkarıldı” dedi. 

Beraberinde partililerle birlikte Ticaret Borsası’nı (TB) ziyaret ederek, seçim sonrası göreve gelen yönetimine ‘hayırlı olsun’ diyen AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, gündemdeki konulara da temas etti.

Alkol yasasına temas eden Milletvekili Şahin, “Alkol, çocuklarımızı artık tehdit eder hale geldi. O nedenle alkol yasası çıkarıldı. Küçük yaşlara kadar giden ve neslimizi tehdit eden alkol kullanımı konusunda parti olarak düzenleme yaptık” diyerek, alkol yasasına muhalefetin tepki göstermesini eleştirdi. “1940’yı yıllarda CHP Genel Sekreter Yardımcısı İzmir milletvekili Rahmi Köken, özellikle genç kesimde alkolün fazla kullanıldığı ve tehlike oluşturduğunu ifade etmişti. Ancak şimdiki CHP’liler her şeye muhalefet oldukları gibi bu kanuna da muhalefet oluyorlar” diyen şahin,

“Helal olan bir şey ile haram olan bir şeyi yarıştırma gibi bir lüksümüz yok. Elbette ki , Cenab-ı Allah’ın bize bahşettiği helal yiyecek ve içecekler bizim için asıl olandır. Ama herkesin yaşantısı kendisine. İsteyen rakı, isteyen şarap içer. Ancak, bir başka 3. şahısları rahatsız etmeyecek bir şekilde toplumu rencide etmeyecek bir şekilde, özellikle neslimizi tehdit altına almayacak bir şekilde içenlere biz hiçbir zaman için karşı çıkmadık” şeklinde konuştu.

Kayısı çiçeklerinin don ve kayısı meyvelerinin doludan zarar görmesi sonrasında henüz resmi tespitlerin ilgili ve yetkili yerlere ulaşmadığını söyleyen Şahin, “Ancak şu bilinmeli ki, AK parti iktidarımız birkaç yıl önce 90 milyon TL hasar zararı ödemişti. O zaman kayısıda çiçek sigortası ve don sigortası henüz yoktu. O dönemdeki gibi kimse ödeme beklemesin. Şimdi sigorta var. Bakalım gelişmelere. Eğer zarar büyük ise, kredi borcu ertelenmesi gibi konular gündeme gelebilir” ifadelerini kullandı.

TB Başkanı Gürsel Özbey ise, “Seçimden sonra işbaşına gelen yönetimimizi sayın vekilimiz ve AK parti yöneticileri hayırlı olsun ziyaretine geldiler. Kendilerine teşekkür ederiz” diyerek, “Önümüzdeki süreçte Malatya’mız için, kayısımız için ne gerekiyorsa birlikte istişare içinde çalışacağız” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız