SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eğitici Eğitimi Programı

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:14:55
Eğitici Eğitimi Programı
A- A+ PAYLAŞ

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış olan Aile Eğitim Programı (AEP) eğitici eğitimi programı, 4 gün süren eğitimle gerçekleştirildi.

Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Yeşilyurt Sosyal Hizmet Merkezi tarafından organize edilen Aile Eğitim Programı (AEP) Sivil Toplum Örgütleri ve Kamu kurum ve kuruluşlarından 35 kişinin katılımıyla öğretmenevinde yapıldı. 4 gün süren eğitim Aile Eğitim Programı Formatörleri Yasemin Davarcı, Kadir Yılmaz ve Yusuf Turgut, Malatya Halk Sağlığı Şube Müdürü Selma Felek ve Avukat Zeliha Gültekin tarafından verildi.

Eğitimin kapanış töreninde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş, aile üyesi bireylerin çağın gerektirdiği temel aile yaşam becerilerine yönelik bilgi, beceri ve tutumları kapsamlı olarak edinebilmeleri için hazırlandığını belirterek şöyle konuştu:

“AEP; ailelerin, aile eğitimiyle ilgili temel ihtiyaçları dikkate alınarak geliştirilmiş, 5 alanda toplam 23 modül ve 170 üniteden oluşmaktadır. Programın müfredatı, 23 adet kitabı, formatör ve eğitici yetiştirme programları Talim Terbiye Kurulunca onaylanmış bir eğitim programıdır.”

‘Eğitim ailede başlar’ ilkesinden hareketle hazırlanan Aile Eğitim Programı olduğunu belirten Taş, “Bilgi çağının gereklerine uygun olarak ailelerin yaşam kalitesini arttırmaya dönük önemli bir adımdır. Koruyucu ve önleyici bir sosyal politika hedefi olarak önem kazanan Aile Eğitim Programı, bilimsel bilgi desteği ile aile mutluluğunu arttırmaya dönük bir hizmet hamlesidir. Programın temel yaklaşımı önleyicilik, bilgilendiricilik ve eğiticilik yönü ön planda olan aile yaşamı eğitimidir. AEP, sorun, tedavi veya kriz odaklı değil, vizyon odaklıdır; yetişkinler için hazırlanan bu eğitim geliştirici bir nitelik taşımaktadır” dedi.

Oktay Taş’ın konuşmasının ardından sertifika törenine geçildi. İl Müdürü Taş, eğitici eğitimi sertifikalarını tek tek kendisi verdi. Aile Eğitim Programı Formatörleri Yasemin Davarcı, Kadir Yılmaz ve Yusuf Turgut’a verdikleri eğitimden dolayı plaket verildi.

Program toplu fotoğraf çekimin ardından sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız