SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eğitim Bir Sen ve TÜRDAT'tan Bildiri Tepkisi

0
Güncellendi - 2016-01-18 18:35:28
Eğitim Bir Sen ve TÜRDAT'tan Bildiri Tepkisi
A- A+ PAYLAŞ

‘Bu suça ortak olmayacağız’ bildirisine imza atan akademisyenlere Eğitim Bir-Sen Malatya Şubesi de tepki gösterdi. Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 No'lu Şube Başkanı Kerem Yıldırım, “İhanet bildirisine imza atanlar aydın olamaz” dedi.

Kerem Yıldırım açıklamasında, bildiriyi imzalayan akademisyenlerin, akademik unvanlarını terörün emrine verdiklerini savundu. Yıldırım, “Bu ihanet bildirisine imza atanlara sormak gerekir. Siz hiç Doğu ve Güneydoğu’ya gittiniz mi, orada anket çalışması yaptınız mı? Halkla konuştunuz mu? Yok. Buna da akademisyenlik böyle gerektirir diyorlar. Eğer akademisyenlik sizin dediğiniz gibiyse ben böyle bir akademisyenliği kabul etmiyorum. Bir eğitimci olarak söylüyorum, siz gerçekten bu kafayla bu zamana kadar nasıl akademik çalışma yaptınız? Çünkü bilimsel düşünceye sahip olan hiç bir insan böyle bir metni imzalayanlara akademisyen diyemez” şeklinde konuştu.

Yıldırım, bir eğitimci olarak bildiri imzalayan akademisyenlerin ihanet içerisinde olduklarını düşündüğünü söyleyerek, “Evet, kendini sözde ve özde aydın zanneden zevat: Size göre evleri, okulları, kütüphaneleri, camileri ve bütün devlet dairelerini hep devletin asker ve polisleri yakmıştır değil mi? Yine size göre hendekleri devletin asker ve polisleri kazmıştır değil mi? Hatta buradaki bütün insanlar da devletin kendi elemanıdır, hatta burada devlet film çeviriyor olabilir. Bu sözde akademisyen denilen zevat, siz ne kadar da utanmaz, arlanmaz ve aşağılık bir duyguya sahipsiniz. Asker ve polislerimiz şehit edilirken tek kelime bile etmeyen zevat, terör örgütünün yardakçılığını yapıyorsunuz. Ne güzel, hem devletin maaşını al, hem de kalk devleti terör örgütü; terör örgütünü de masum, sevecen, barışçıl ilan et. Bir eğitimci olarak sizin açıkçası ihanet içerisinde olduğunuzu düşünüyorum. Çünkü siz düşüncenizi açıklamıyor, şiddeti savunuyorsunuz. Sizin akademisyenlik anlayışınız militarizme dayanıyor, siz öğrencilerinize anfilerde hangi demokrasi, insan hakları ve kardeşliği anlatıyorsunuz” dedi.

Yıldırım, “Utanın, gidin Güneydoğuya olup bitenleri kendi gözlerinizle görün. Neden polis ve asker şehitlerinin yavruları için de bir bildiri yayınlamadınız. Size göre yoksa onlar insan değil mi? Aslında siz, insan hakları savunuculuğunu sadece terör örgütü mensupları için dile getiren bir güruhsunuz. Biz biliyoruz asıl meselenin ne olduğunu: Siz, Marksist, Leninist, ve Komünist ideolojiden beslenen ve onun bayraktarlığını yapan, hain, işbirlikçi, ihanet şebekesinin suç ortağısınız. PKK ile olan ideolojik bağınız sizi onlara laf söyletmeyi engelliyor. Sıkıysa PKK’ya da aynı sözleri söyleyin bakalım. Söyleyemezsiniz, çünkü karşınızda demokrasi, insan hakları ve barış düşmanı, mafyavari yöntemlerle sizleri susturacak olan bir terör örgütü var. O nedenle bu devlete hainlik edene ben aydın demiyorum. Akademisyen hiç diyemiyorum” sözleri ile tepkisini dile getirdi.

TÜRDAT'LI AKADEMİSYENLER..

Bu arada Türkeli Düşünce ve Araştırmalar Topluluğu (TÜRDAT) üyesi akademisyenler de, bildiri yayımlayan akademisyenleri kınadı.

TÜRDAT tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasal bir devlet olduğu belirtilerek, “Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenlik güçlerinin milletin ve devletin bölünmez bütünlüğünü korumak adına yaptıkları meşru mücadeleyi sonuna kadar desteklemekteyiz” ifadelerine ver verildi.

Terörün dini ve milliyetinin bulunmadığının dile getirildiği açıklamada, “İyi terörist kötü terörist ayrımı da doğru bir yaklaşım değildir. Terör örgütü ve uzantılarının gerçekleştirdikleri katliamlar insanlığa karşı suçlar kapsamında değerlendirilmelidir. Müesses düzeni yıkmak, insanlar üzerinde meşru olmayan terör uygulamalarında bulunmanın savunulabilir hiçbir haklı gerekçesi yoktur. Vatansever akademisyenler olarak terörle mücadele eden asker ve polisimizin her zaman yanlarında olduğumuzu beyan eder, şehitlerimize Allah (C.C.) den rahmet, terörle mücadele eden güvenlik güçlerimize güç ve kuvvet diliyoruz” denildi.

Açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nin belli bölgesinde egemenlik iddia eden güruha karşı yapılan operasyonları katliam olarak nitelendiren ve memleketin üniversitelerini işgal eden akademisyenlerin kınandığı belirtildi.

Açıklama, “Ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü için her gün canla başla çalışan ve şehit olan bütün yiğitlerin önünde saygı ile eğiliyor en kalbi desteklerimizi sunuyoruz” ifadesiyle son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Yüksel yıldırım (8 yıl önce)
    Kişinin işidir aynası lafa bakılmaz. sözüyle. söyleyene bakmak lazım. Altını nereye atarsanız atın yine altındır. ama çamur hep çamurdur sürekli bulaşır. çünkü onun işi odur.zaman çok önemli boşa harcamamak lazım. Cumhurbaşkanımızın zamana çok ihtiyacı var.ona ülkemizin tüm islam aleminin ve insanlığın ihtiyacı var. Allah sağlıklı ve hayırlı uzun ömürler nasip etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Doğansoy (8 yıl önce)
    İnönü Üniversitesindeki akademisyenler uyuyor ve makamlarını ısıtıyorken TÜRDAT üyesi bu akademisyenlere helal olsun. Çıktılar aslanlar gibi tepkilerini koydular. Allah yar ve yardımcıları olsun, yolları açık olsun.
    0
    0
    Yanıtla