SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eğitim Bir Sen'de Kongre

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:15:18
Eğitim Bir Sen'de Kongre
A- A+ PAYLAŞ

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Malatya 1 Nolu Şubesi Olağanüstü Kongresini yaptı. Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım güven tazeledi.

Halk Eğitim Merkezi’nde Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı’nın divan başkanlığında gerçekleştirilen olağanüstü kongreye AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın ve AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi’nin yanı sıra bazı sendika ve derneklerin temsilcileri ile Eğitim-Bir-Sen Malatya Şubesi üyeleri katıldı.

AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Eğitim-Bir-Sen’in Türkiye’nin gelişiminde büyük gayretler gösterdiğini kaydederek, “Eğitim-Bir-Sen elbette ki sendika olarak eğitim camiasının bugünlere gelmesinde kurulduğundan beri yapıcı ve ciddi emekleri oldu. Bunları sizler ve bizler yaşayarak bugünlere geldik. Eğitim-Bir-Sen hiçbir zaman gücünü sokaklardan almadı. Gücünü kendi camiasından, kendi üyelerinden ve kendi ideallerinden aldı” dedi.

Sendikanın birlik ve beraberliğinin kendileri için büyük önem arz ettiğini belirten Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, “Biz Malatya ve Türkiye’de en etkili sendikayız. Aynı zamanda yetkili sendikayız. Güçlü bir sendikayız. Artık marka olmuş bir sendikayız. Ama bazen böyle yolumuza taş koymalar olabiliyor. Bu bana göre tekerin önüne çıkan bir taştır. Bunu da kaldırıp, vizyonumuza ve yolumuza devam edeceğiz. Bizi etkili ve büyük yapan sadece sayısal çoğunluğumuz değil, aynı zamanda talip olduğumuz hedefimizdir. Kurumsal kimliğimizi şahsi kimliğimizden yüksekte ve önde tutmak zorundayız. Bizi büyük yapan değer üreten bir sendika olmamızdır. Bizim önceliğimiz ülkemizdir. Ülkemizde istikrar yoksa bizim istikrarımızın bir anlamı yoktur” şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Malatya Şubesi Başkanlığına aday olan Muhammed Said Çelik de, “Eğitimciler Birliği Sendikası Türkiye insanının temel hak ve hürriyetlerinin temininde, genişletilmesinde çok önemli roller oynamıştır. Sendikamız, temel hak ve hürriyetlerin temini noktasında önemli çalışmalar yapmıştır” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. 127 delegenin oy kullandığı seçimde, mevcut başkan Kerem Yıldırım 86 oy alarak Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanlığına yeniden seçildi. Diğer aday Muhammed Said Çelik ise 39 oy aldı. Seçimde 1 oy boş çıkarken, 1 oy da geçersiz sayıldı.

Yıldırım başkanlığındaki yönetim şu isimlerden oluştu:

Hanifi Gül-başkan yardımcısı ve başkan vekili, Veysel Güler-başkan yardımcısı ve mali işler sorumlusu, Cemal Kalay-başkan yardımcısı ve teşkilatlanma sorumlusu, Ahmet Yıldızhan-başkan yardımcısı ve basın iletişim sorumlusu, Recep Kaya-başkan yardımcısı-eğitim ve sosyal işler sorumlusu. Mehmet Ali Tosun da, başkan yardımcısı, mevzuat ve toplu sözleşme sorumlusu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız