SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eğitim Bütün Hizmetlerin Önündedir"

0
Güncellendi - 2017-09-07 16:58:25
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı kapsamında Yeşilkonak ve Gençlik Merkezlerinde açılacak eğitim kurslarında görev yapacak öğretmenlerle bir araya geldi.

Çırmıktı Yeşilkonak Hizmet Binasında gerçekleşen seminer programında başarı dileklerini sunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Yeşilkonak ve Gençlik Merkezlerimizdeki eğitim kalitesi ve niteliği yapılan ciddi çalışmalar neticesinde her geçen yıl yükseliyor. Bu yükseliş grafiğinde öğretmenlerimizin ciddi emekleri var. Yeni eğitim-öğretim yılında öğretmenlerimizin bilgi, birikim, gayret ve çabalarıyla başarı grafiğini daha iyi bir düzeye çıkartacağız” diye konuştu.

“YEŞİLKONAK VE GENÇLİK MERKEZLERİNDE EĞİTİM KALİTESİ BU YIL DAHA DA YÜKSELECEK”

Başkan Polat, “Yeşilyurt’taki eğitim, öğretim ve kültürel başarı durumunu daha iyi bir noktaya taşımak, genç neslin hem derslerinde başarılı olmaları, hem de daha fazla okuma alışkanlığı edinmelerine olanak sağlamak adına hizmetlerine devam eden Yeşilkonak ile Gençlik Merkezlerimizin sayısını artırıyoruz. Bu yıl itibariyle Gedik, Kaynarca ve Yeşiltepe’deki Gençlik Merkezlerimizde faaliyete geçecek. Her yaştan vatandaşımızın faydalandığı bu eğitim kurumlarının sayısındaki artış ile birlikte ilçemizdeki eğitim kalitesinin yükseldiğine şahit oluyoruz.  Çünkü işini ciddiyetle yapan bir ekibe sahibiz. Ortaya çıkan başarı tablosu da bizleri sevindiriyor. Titiz bir değerlendirme neticesinde seçilen bütün öğretmenlerimize yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Yeşilkonaklarımız öğretmenlerimiz açısından çok verimli bir yer olmaya başladı, burada çalışan çok sayıda öğretmen kardeşimiz atamalarda farklı yerlerde öğretmenliğe başladı. Burada ciddi deneyim ve birikim elde ediliyor, umarım sizlerde bu süreçleri çok başarılı bir şekilde geçirirsiniz ve meslek hayatınızda hedeflediğiniz noktaya ulaşırsınız. Eğitim kurslarında öğrencilerimize büyük katkı sağlayacağınızdan asla şüphem yoktur. Yeşilyurt’taki eğitim düzeyini daha iyi noktaya taşımak sizlerin çalışma ve gayretinize bağlıdır. Bizler sizlere güveniyoruz. Allah yardımcınız olsun” dedi.

“EĞİTİM HİZMETLERİ, BÜTÜN HİZMETLERİN ÖNÜNDEDİR”

Konuşmasında eğitimin öneminden bahseden Başkan Polat, “Yeşilyurt Belediyesi olarak ilçemizin bütün alanlarda gelişmesi için insan odaklı hizmetlerimize devam ederken, bütün alanlarda iyileştirme, yenileme ve geliştirme süreçlerini takip etme, farkındalık oluşturacak hizmetleri hemşerilerimize ulaştırma ve gelecek nesillere hitap edecek çalışmaları hayata geçirme gibi önemli görevlerimiz var. İlçemizin en ücra noktasında yaşayan vatandaşlarımıza kadar bu hizmetlerimizi ulaştırmaya özen gösteriyoruz. İlçemizdeki her vatandaşın yaşadığı sorunun çözüm merkezi olarak millet bizleri görüyor, bizi muhatap alıyor. Rutin belediyecilik hizmetlerimizi layıkıyla yaparken asıl farkımızı sosyal, kültürel ve eğitim faaliyetlerinde ortaya koymaya çalışıyoruz, bugüne kadar Allah’a şükürler olsun ki bu alanlarda çok faydalı hizmetlerde bulunduk. Bu hizmetlerimiz içerisinde en önemlisi eğitimdir, eğitim bizim için olmazsa olmazdır. Başarı veya başarısızlığın temelinde eğitim vardır. Bunun içinde siz değerli öğretmenlerimize çok ciddi görevler düşüyor, çok ulvi bir görev ifa ediyorsunuz, bizlerde sizlerin daha verimli hizmetlerde bulunmanız için elimizden gelen bütün desteği bugüne kadar verdik, bundan sonra aynı hizmet aşkıyla bu desteklerimizi sizlere sunacağız” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZI EN İYİ ŞEKİLDE EĞİTMELİ, GELECEĞE HAZIRLAMALIYIZ”

Çocukların eğitimlerine ciddi önem verdiklerini hatırlatan Başkan Polat, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımız erken yaşlardan itibaren sınav yarışında kendilerini buluyorlar. Bu sınavların sonuçlarına göre okullara yerleşiyorlar. Bu sistemin doğru veya yanlışlığı tartışılabilir. Bizler var olan bu sistem içerisinde Yeşilyurt’taki yavrularımızı en iyi şekilde yetiştirmeli ve geleceğe hazırlamalıyız. Ancak eğitimi sadece çocuklarımızı sınavdan sınava koşturacak şekilde ayarlarsak, bu yönde bilgi yüklemeye çalışırsak yanlış yaparız. Eğitimin temel amacı; milli ve manevi değerlerine, geleceğine, mukaddesatına sahip çıkacak, vatan, bayrak ve toprak inancını benimseyecek nesiller yetiştirmektir. Çocukların rol modelleri öncelikle anne ve babalar ardından öğretmenleridir. Bizler veliler, sizler öğretmenler olarak hal ve hareketlerimizle, davranışlarımızla çocuklarımıza örnek olmalıyız. Öncelikle bizler okumalıyız ki çocuklarımızda okusun. Şahnahan’dan Topsöğüt’ten, Gündüzbey’den Çırmıktı’dan bir evladımızın Fen Lisesini kazanması, TEOG’ta ileri bir noktaya ulaşması bizleri mutlu ediyor. Bu başarıyı yeni dönemde artırmak için öğretmenlerimize önemli görevler düşüyor” dedi.

“BAŞARILI OLMANIN YOLU EĞİTİMDEN GEÇER”

Eğitimdeki başarının hayatın her alanına ciddi etkilerde bulunduğuna dikkat çeken Başkan Polat, “Osmanlı İmparatorluğunun üç kıtaya hükmetmesinin temelinde eğitim vardır, ilim, irfan, bilim, edebiyat alanlarındaki yenilikleri kabul etmesi vardır. Temeli sağlam bir eğitim anlayışı ekonomiye, gelişmeye, kalkınmaya ve ticarete olumlu katkılar sundu ancak ne zaman ki bu alanda kendimizi yenileyemedik, okumadan uzaklaştık, eğitimi geri plana attık, refaha ve lükse düştük doğal olarak gerilemeye başladık. Gerilemeye başlayınca ekonomide, savunmada, kalkınmada ve ticarette geriledik. Yani işin özü eğitime önem vermek, okumaya alan açmak, yeni bilgilerin peşinden koşmaktır” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız