SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eğitim Buz Kesti!

A- A+ PAYLAŞ
Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, okulların doğalgaz dönüşüm çalışmalarını, yaz tatilinde yapmak yerine eğitim ve öğretimin başladığı kış aylarına bırakması, öğrencileri ders yapmak yerine soğuk havayla mücadele etmeye mahkum etti. Öğrenciler, ısıtılamayan sınıflarda ve okullarda kabanla dolaşırken, birçok öğrencinin de hastalandığı öne sürülüyor
 
YAZ TATİLİNDE NEREDEYDİNİZ?
Uzun yaz tatilinde yapılması gereken ısınma sisteminin doğalgaza dönüştürülmesi çalışmalarına ancak Eylül ayında başlanınca, öğrenci ve öğretmenler soğuk havada ders yapmaya mahkum edildi. Kuru soğukların hakim olduğu şu günlerde öğrenciler, buz gibi odalarda mont ve kabanlarıyla ders yapmak yerine adeta soğuk havayla mücadele ediyor. Birçok öğrenci ve öğretmen hastalandı. Veliler isyanda. Okul yöneticileri ve öğretmenler çareyi sınıflara elektrik sobası vs gibi ısıtıcılar koymakta buldu. 
 
Fırat, Sümer ve Vakıf İlköğretim Okullarında çalışmalarının bitirilememesi nedeniyle öğrenciler günlerce titreye titreye ders yaptıktan sonra bu okullarda ancak Pazartesi günü doğalgaz yanarken, içerisinde Halk Eğitim Müdürlüğü’nün de bulunduğu Göztepe Mahallesi’ndeki Niyazi Mısr-i Sosyal Bilimler Lisesi’nde öğrenciler sınıflardaki elektrikli soba ile ısınmaya çalışıyor. Doğalgazın yanmadığı okullardan birisi de Yeşilyurt Kolukısa Anadolu Lisesi. Doğalgazla ısınmayı bekleyen bu okullarda çocukları hastalanan veliler, dönüşüm çalışmalarını kış aylarına bırakan ve dondurucu rezalete duyarsız kalan Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ise oldukça tepkili. 
 
OKULLARIN TATİL EDİLMESİNİ İSTEMİŞLER
Bu arada bazı öğrenci velilerinin, yaz aylarında yapması gereken bu işlemleri yapmayan Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili şikayetlerini ve doğalgaz dönüşüm işlemlerinin uzamasından kaynaklanan sorunları Valiliğe ilettikleri, soğukta ders yapmak zorunda kalan öğrenci ve öğretmenlere doğalgaz yanıncaya kadar izin verilmesini istedikleri ancak Valiliğin bu talebi reddettiği ileri sürüldü.
 
ÇÜRÜK BİNADA EĞİTİME DEVAM
Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrenci ve öğretmenleri soğuk havada ders yapmaya mahkum etmenin yanı sıra uzmanların ‘çürük’ dediği ve olası bir depremde yıkılmasına kesin gözüyle bakılan Akçadağ Anadolu Öğretmen Lisesi’nde ders yapmaya mahkum etti.  250’si yatılı toplam 381 öğrencinin eğitim gördüğü, çatlayan duvarları ile yıkıldı yıkılacak görüntülerine karşı güçlendirilmesi veya acil önlem alınması zorunluluğu bulunan ve bu türden haberlerle gündeme gelen okulda, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün veya diğer yetkililerden kamuoyunu tatmin edici bir açıklama gelmemesi dikkat çekiyor.
 
DAHA YENİ HABER ALMIŞLAR!
Öte yandan Vali Ulvi Saran’ın Pazartesi günü Atatürk İlköğretim Okulu’nda yaptığı inceleme sırasında bir basın mensubunun Yeşilyurt İlçesi’ndeki Kolukısa Anadolu Lisesi'nin kaloriferinin yanmaması ve bu nedeniyle öğrencilere izin verilmesine ilişkin şikâyetle ilgili sorusunu ise Vali Saran'ın yanında bulunan Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Berk cevaplandırdı. Berk, "Daha yeni haber aldık. Bize önceden intikal etmemişti. Pegaz'ın (AKSA) gaz verme ve bağlantı noktasında sıkıntı var. Bazı okullarda olan sorunu çözmeye çalışıyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız