SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eğitim Dekanları Malatya'ya Geliyor

0
Güncellendi - 2016-02-24 19:45:13
Eğitim Dekanları Malatya'ya Geliyor
A- A+ PAYLAŞ

Eğitim fakültelerinin her yönüyle inceleneceği, daha nitelikli öğretmen yetiştirmek amacı ile yapılması gerekenlerin tartışılacağı ve eğitim fakültesi dekanlarının katılacağı 7.İstişare Toplantısı 26-27 Şubat tarihlerinde İnönü Üniversitesi'nde yapılacak.

Konu hakkında açıklama yapan İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı ve Eğitim Fakültesi Dekanlar Konseyi Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez, toplantıda önemli konuların konuşulacağına dikkat çekti. Dönmez, “Eğitim Fakültesi Dekanlar Konseyi, eğitim fakültesi dekanları tarafından kurulan ve asıl amacı öğretmen yetiştirmek olan eğitim fakültelerinin geliştirilmesi, sorunlarının çözülmesi, mevcut kazanımlarının korunması ve yeni kazanımlar elde edilmesini sağlamayı amaçlayan bir yapıdır. Bilindiği gibi ülkemizde başta pedagojik formasyon programları olmak üzere öğretmen yetiştirmede niteliği olumsuz etkileyen çeşitli sorunlar var. MEB’in ve YÖK’ün ülke gerçekleri ve bilimsel gelişmelerle örtüşmeyen, günü birlik politik uygulamaları eğitim fakültelerini niteliksiz öğretmen yetiştirmeye zorlamaktadır. Bu ve benzeri çeşitli sorunları, sorunun tarafları ile tartışacağız. Toplantıya, MEB’den ve YÖK’ten katılanlar da olacak. 7. İstişare Toplantısını, halen EFDEK Yürütme Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor olmam nedeni ile Malatya’da İnönü Üniversitesi'nde yapıyoruz. Böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz. Umarım toplantıda ülkemiz ve eğitim sistemimiz için olumlu gelişmelere yol açacak kararlar alınır” ifadelerini kullandı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız