SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eğitim Fırsatını Vermek Çok Önemli"

0
Güncellendi - 2016-04-04 00:36:00
A- A+ PAYLAŞ

Otistik Çocuklar Haftası nedeniyle Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Geçer, beraberinde otizmli öğrenci ve öğretmenler ile birlikte Vali Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamlarında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

VALİ'Yİ ZİYARET..

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İbn-i Sina Özel Eğitim Uygulama Merkezleri ve İş Uygulama Merkezi yönetici ve öğrencileri Vali Süleyman Kamçı’yı makamında ziyaret etti.

İbn-i Sina Özel Eğitim Uygulama Merkezleri ve İş Uygulama Merkezi Müdürü Ahmet Geçen, Müdür Yardımcısı Mürsel Kurt, Özel Eğitim Öğretmeni Zeynep Hilal Kurnaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Tatlı kendilerini kabullerinden dolayı Vali Kamçı’ya teşekkür ederek çiçek takdim ettiler.

İl Milli Eğitim Müdürü Tatlı “Doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen bir gelişimsel farklılık olan otizmin görülme sıklığı günümüzde çok büyük bir hızla artmaktadır.

1985 yılında her 2 bin 500 çocuktan birine konan otizm tanısı, günümüzde doğan her 68 çocuktan birisi için bu tanı konmaktadır. Türkiye için yapılan nüfus araştırmalarında ülkemizde yalnızca 0-18 yaş grubu arasında halen yaklaşık 352.000 otizmli çocuğun ve gencin eğitim, sağlık ve sosyal hizmetlerden faydalanmak için beklediği tespit edilmiştir. Erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde ellisi topluma kazandırılmaktadır. Birleşmiş Milletler otizmin bu hızlı artışı karşısında kamuoyunun dikkatini çekmek için 2 Nisan tarihini Otizm Farkındalık Günü olarak deklare etmiş ve 2 Nisan günü tüm dünyada otizm konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılmaktadır.

Bu yıl bu günün hafta sonuna denk gelmesi nedeni ile Sayın Valimizi bir gün önceden ziyaret ediyoruz, bizleri kabul ettiği ve hiçbir zaman desteklerini bizden esirgemediği için kendisine teşekkür ederiz.” dedi.

Vali Kamçı, Merkez ve öğrenciler hakkında Müdür Geçen’den bilgiler aldı. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun düzenlediği müsabakalarda dereceye giren ve Merkezde eğitim gören Öğrencilerden Salih Konan, Yuusuf Kenan Kaysadu ve Melike Gürsoy’u tebrik ederek Vali Kamçı, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

ÇAKIR'I ZİYARET..

Otistik Çocuklar Haftası nedeniyle Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Geçer, beraberinde otizmli öğrenci ve öğretmenler ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

BM tarafından 2008 yılında 2 Nisan tarihinin ‘Dünya Otizm Farkındalık Günü’ olarak ilan edildiğini belirten Geçer, “Bu gün dolayısıyla Malatya’da farkındalık oluşturmak, otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi ve çözüm önerilerinin üretilmesi amacıyla Malatya’da bazı programlar düzenledik. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle 2 Nisan Cumartesi günü saat 10.00’da Dede Korkut Parkı ile Malatya AVM arasında farkındalık yürüyüşü ve akabinde saat 11.00’de ise Malatya AVM’de sergi açılışı yapılacaktır. Bütün Malatya halkını farkındalık oluşturmak için programlarımıza davet ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’a yakın ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi olarak çok güzel ve meşakkatli bir görev üstlendiklerini belirten Başkan Çakır, “Malatya’mızda böyle bir okulun olması velilerimiz için de büyük bir şans. Her ne kadar ender görülen bir hastalık olsa da Malatya’mızda da otizmli çocuklarımız var. Sosyal devlet olmak, sosyal belediye olmak toplumun farklı kesimlerini sahiplenmek ve gerekli eğitim fırsatını vermek çok önemli. Malatya’mızda son yıllarda engellilerimize ve dezavantajlılarımıza yönelik eğitim birimlerinin açılması ve buraların gerçekten güzel hizmetler vermesi çok önemli. Bu günler çok önemli. Çocuklarımızla ilgili her tarafta güzel etkinlikler yapılıyor ve farkındalık oluşturuluyor. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ziyaret sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a bir buket çiçek hediye eden Otizmli çocuklara, Başkan Çakır da çeşitli hediyeler verdi.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi

v

v1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız