SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eğitim Her Şeyin Başı"

0
Güncellendi - 2017-05-28 02:36:07
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, berberinde AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile birlikte Malatya’da çeşitli törenlere katıldı. Tüfenkci ve Çalık, okuma bayramı ve temel atma törenlerine katıldılar.

Bakan Tüfenkci ve Çalık, Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeşilyurt Belediyesi tarafından Muhammet Ali Clay Spor Salonu'nda düzenlenen "Okuma Bayramına katıldılar. Törene Vali Mustafa Toprak; Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Kaymakam Vekili  Vedat Yılmaz, Yeşilyurt Belediye Başkanı  Hacı Uğur Polat, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Törende konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık; “Eğitime daha sağlıklı hizmetleri kazandırmak için, sizleri daha iyi eğitimi ve öğretimi sunmak içi hep birlikte çok mücadele edeceğiz. Türkiye'de ilk kez AK Parti iktidarları döneminde eğitime ayrılan bütçe milli savunmaya ayrılan bütçenin üzerine çıkmış vaziyette.  Bütçemizin en büyüğünü biz eğitime ayırdık ve çocuklarımızın yetişmesine ayırdık.” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci; “Gerçekten de eğitim her şeyin başı. Ekonominin başı da eğitim, kalkınmanın başı da eğitim savunmanın başı da eğitim,  kültürün başı da eğitim. Eğer biz eğitimde gerçekten belli bir yere geldiysek özellikle AK Parti hükümetleri döneminde eğitime verilen önem, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eğitime,  gençlere verdiği önemle bir yerlere geldi. Ama bunu yeterli görüyor muyuz, görmüyoruz. Ne yapacağız?  2019'da hedefimiz Türkiye'de tekli eğitime geçmek. Şimdi hedefimiz 30'un üzerinde sınıfların kalmaması ana hedefimiz. Ve biz bunu Malatya'da büyük oranda başardık. Allah’a hamdolsun.  Artık sizler bizim dönemimiz gibi kalabalık sınıflarda 4'lü 5'li sıralarda oturarak eğitim yapmıyorsunuz. Daha çağdaş sınıflarda daha rahat ortamlarda eğitim ve öğretim yapıyorsunuz. İnşallah 2019 itibariyle de artık ikili öğretimden tekli öğretime geçen ve çocuklarımızın eğitimin yanında genel davranış kurallarını da öğrendiği ahlaki değerlere de sahip çıkıldığı ve öğretildiği eğitim düzenini bütün Türkiye'de yerleştirmiş olacağız.” İfadelerini kaydetti.

Törende öğrenciler çeşitli gösteriler yaptılar.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • aa (6 yıl önce)
    Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, berberinde Mİ :))
    0
    0
    Yanıtla
  • eser (6 yıl önce)
    En. Büyük bütçeyi eğitime ayırmışlar! malatya da kaç tane okulda ikili eğitim var merkezdeki okulların hemen hepsi ikili eğitim veriyor! Sınıflarda 30 öğrenci var ! Peki atanamayan 500 bin öğretmen ne olacak ! 15 yıldır iktidardasın malatya için ne yaptınız! Malatyalıların sizden isteği bir daha aday olmayın!
    0
    0
    Yanıtla
  • mevlüt (6 yıl önce)
    eğitim her şeyin başı diye bir projeye imza atanların başında biri olun sayin yeşilyurt kaymakamı nesim babahan oğlu allah ondan razı olsun malatya nesim kaymakama sahip çıkmadı ama o malatyaya gelen endeğerli insalardan biriydi sayın bakanım kaymakamızı tekrar yeşilyurt istiyoruz
    0
    0
    Yanıtla