SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eğitim Kalitesi Yükseliyor"

0
Güncellendi - 2018-08-18 02:23:38
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilkonak ve Gençlik Merkezlerinin temel misyonunun; çağın her türlü olanaklarından yararlanabilen; öğrenen, üreten, kendine güvenen, misyonu ve vizyonu olan, tüm insanlığa karşı saygı ve sevgi dolu, ulusal ve evrensel değerlere kıymet verebilen bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.

YEŞİLKONAK VE GENÇLİK MERKEZLERİ, YAZ DÖNEMİ ETKİNLİKLERİNİ TAMAMLADI

Yeşilyurt’ta kültürel, eğitim ve sanatsal faaliyetlerin daha nitelikli hale gelmesi adına hizmete açılan Yeşilkonak ve Gençlik Merkezlerinde yaz dönemi boyunca gerçekleşen etkinliklerin kapanış töreni hareketli ve coşkulu geçti.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan yenileme çalışmalarından sonra sanatsal faaliyetlere ev sahipliği yapan Açık Hava Sahnesinde düzenlenen tören saygı duruşu, İstiklal Marşı ve tüm şehitlerimiz için okunan Kuranı Kerim tilavetiyle başladı.

‘Yaz Dönemi Etkinlikleri’ kapanış programının düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar,  Yeşilkonak ve Gençlik Merkezlerindeki eğitim kalitesinin her geçen yıl daha ileri bir düzeye ulaştığını söyledi.

“YEŞİLYURT, KÜLTÜREL VE EĞİTİM HİZMETLERDE MARKADIR”

Yeşilyurt’un eğitim ve kültürel hizmetlerde markalaştığını belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Kentleri fiziki yönden en güzel seviyeye ulaştırabilirsiniz, sosyal yaşam alanları, parklar, köprüler ve yollar yaparsınız ancak eğitimde geri kalındığı zaman bunun telafisi asla olmaz. Yeşilyurt Belediyesi olarak eğitim hizmetlerine çok büyük ayrıcalıklar tanıdık, tanımaya da devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın projesi olan Millet Kıraathanesi başta olmak üzere Yeşilyurt Kent Konseyi, Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezi, Fethi Gemuhluoğlu Bilgi Evi gibi yatırımlarımız, 100 bin kitap ile 100’e yakın yazarın öğrencilerimiz ve halkımızla buluşmasını sağlayan Yeşilyurt Kitap Yurdu projemiz, düzenlediğimiz ulusal ve uluslar arası çalıştaylar, paneller ve konferanslarla Yeşilyurt’u eğitim ve kültürel hizmetlerde markalaştırdık. Yeşilyurt Belediyesi olarak her alanda en önde gitmeye, farkındalık yaratmaya ve öncü hizmetlerle ülkemize, kentimize ve ilçemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bölgemizdeki eğitim, sanatsal ve kültürel hizmetleri geliştirmeye, büyütmeye ve güçlendirmek adına başlattığımız yatırımlarımıza yenilerini ekleyerek yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. Aydınlık yarınlara ancak ve ancak eğitimle kavuşabiliriz.”dedi.

“3.059 ÖĞRENCİMİZE YAZ DÖNEMİNDE EĞİTİM VERDİK”

Yeşilyurt’un bu alanda markalaşmasının temelinde eğitim merkezlerinin çok büyük katkısı olduğunu ifade eden Başkan Çınar, “İlçemizin farklı bölgelerinde hizmete sunduğumuz Yeşilkonaklar, Gençlik Merkezleri, Kadın Yaşam ve Spor Merkezi ve Çocuk Trafik Eğitim Merkezlerimiz bizim gözbebeğimizdir. Kültürel, sanatsal ve eğitim hizmetlerde başarı çıtasını sürekli yükselten, bu alanda örnek gösterilen yatırım ve projelere kavuşan Yeşilyurt’un farkındalık oluşturmasının  temelinde eğitim merkezlerimizde uyguladığımız doğru ve kalıcı eğitim metodları ve faaliyetlerimizdir. 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek düzeyde bir organizasyonla yönettiğimiz bu mekânlarımız hemşerilerimizin kendilerini yetiştirmelerine, yeni bilgiler öğrenmelerinde ve sosyal hayata katılımlarını artırmakta önemli bir misyon üstlenmiştir. Yeşilkonak ve Gençlik Merkezlerimizde öğrencilerimize yönelik ek derslerin haricinde Kuran-ı Kerim, İngilizce, Osmanlıca, diksiyon, gitar, saz, satranç, dikiş-nakış, aşçı yardımcısı, kuaförlük ve berberlik kursları, taekvondo, basketbol, masa tenisi ve futbol kursları, satranç ve futbol turnuvalarının yanında sosyal etkinlikler düzenlenmektedir. Yeşil Konaklar ve Gençlik Merkezlerimizde yaz okulu dışında talep eden öğrencilerimize Matematik, İngilizce ve Türkçe dersler de veriyoruz, ayrıca sanatsal kurslarımız sayesinde sosyal hayata katılımları artan bayanlarımız, ürettikleri eserlerin satışını yaparak aile bütçesine katkı sunuyorlar. Kursiyerlerimiz açılan kurslar sayesinde bir yandan meslek sahibi olurken diğer taraftan ülkemizin üretim ekonomisine katkı sunuyorlar.  Kadim bir medeniyet kültürüne sahip Yeşilyurt’ta el sanatlarının yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasına özen gösteriyoruz. Çocuk Trafik Eğitim Parkımızda 18 bine yakın öğrencimize teorik ve pratik olarak trafik kurallarını anlattık. Kadın Yaşam ve Spor Merkezimizde bayanlarımıza yönelik meslek edindirme kursları ve sportif etkinlikler düzenliyoruz. Olası bir deprem anında yapılması gerekenler ve alınacak önlemlerin bilimsel çalışmalarla değerlendirileceği Deprem Eğitim Merkezimizi en yakın zamanda hizmete sunacağız. Yaz dönemi kapsamında Yeşilkonak ve Gençlik Merkezlerimizin tamamında toplam 3.059 öğrencimize eğitim hizmeti sunduk. Bizler dinine, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, kutsal değerleri koruyan bir nesil yetiştirmek için gayret ediyoruz. Eğitim merkezlerimizin temelinde bu anlayış hâkimdir. Hizmetlerimizin halka ulaşmasını sağlayan eğitim merkezlerimizin idarecilerine, öğretmenlerine, kurslarımıza ve etkinliklerimize katılan bütün hemşerilerimize, SODES programlarındaki destekleri için Malatya Valiliğine, projelerimizi sahiplenen İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yeşilyurt Halk Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. Kapanış programını organize eden koordinatörlerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize ayrıca teşekkürlerimi sunarım” dedi.

TİYATRO VE SEMAZEN GÖSTERİLERİ, ŞİİR VE TÜRKÜLERLE HÜZÜNLÜ BİR ATMOSFER OLUŞTU

Dilek, Şahnahan, Gündüzbey, Çırmıhtı ve Topsöğüt Yeşilkonak ile Şehit Ömer Halisdemir, Gedik ve Esma Biltac-i Kültür ve Sanat Merkezi İdarecilerinin ortak organizasyonu neticesinde gerçekleşen ‘Yaz Dönemi Etkinlikleri’ kapanış programındaki tiyatro ve semazen gösterileri, müzik dinletisi ve okunan şiirler duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Tüm şehitlerimiz için okunan Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra ‘Vatan, bayrak ve millet sevdası’ temalı gerçekleşen etkinliklerde işaret dili yöntemiyle sunulan ‘Üzülme Anne’ ile ‘Ben Kudüs’üm’ şiirleri başta olmak üzere ‘ Tarihte İz Bırakanlar’ geçidi, bayrak gösterisi ve okunan bayrak şiirleri sırasında hüzünlü bir atmosfer oluştu.

Ay-Yıldızlı tişörtleri ve ellerinde Türk Bayraklarıyla sahnede renkli görüntüler oluşturan öğrenciler, davetliler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Düzenlenen etkinlikler; Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Dikenli, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, Yeşilkonak ve Gençlik Merkezi Koordinatörleri, Öğretmenler, veliler ve çok sayıda vatandaş tarafından izlendi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız