SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eğitim Kampüsleri Yapılacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:31:52
Eğitim Kampüsleri Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın doğu ve batı tarafına iki eğitim kampüsünün yapılacağı bildirildi. 

İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantılarını sürdürüyor. İl Özel İdaresi Salonu’nda Naci Şavata’nın başkanlığında düzenlenen İl Genel Meclisi toplantısında gündemdeki maddeler görüşüldü. Toplantıda ayrıca, makamdan gelen talepler de görüşüldü.

Merkez Fırıncı Köyü ile Yeşilyurt İlçesi İkizce Köyü ‘nde eğitim kampüsü yapılacağından, bu alanlarda parsel tahsisi konusunda imar plan tadilatı konusu ele alındı.

Bu arada, Pütürge ilçesindeki İl Özel İdaresi hizmet binasının ana okulu olarak kullanılması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisi konusunda da görüşme yapıldı. Her iki teklif de talep, Milli Eğitim Komisyonu’nda görüşülmek üzere havale edildi.

Toplantıda ayrıca, İl Özel İdaresi’nin köylerde özellikle kuyu suyu çıkarılmasında kullandığı güneş enerji sistemi de ilgili firma yetkilileri tarafından İl Genel Meclisi üyelerine anlatıldı.

İl Genel Meclisi toplantısında, Eğitim-Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonunda görüşülüp rapora bağlanan Battalgazi ilçesi Selçuk İlköğretim Okulunun çok eski bir yapı olması nedeniyle bakım ve onarımı ile birlikte çevre düzenlenmesinin yapılması ile ilgili raporun okunup karara bağlandı.

Eğitim-Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonunda görüşülüp rapora bağlanan Taşhoron Kilisesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesi ile ilgili raporun okunup karara bağlandı.

Tarım ve Hayvancılık Komisyonunda görüşülüp rapora bağlanan Kuluncak ilçe merkezi Yatmaca mevkiinde bulunan İl Özel İdaresine ait iki ayrı bölümden oluşan tarlanın satılması konusunda İl Encümenine yetki verilmesi ile ilgili raporun okundu.

Konunun bir kez daha komisyonda görüşülmesi kararı alındı.

Çevre ve Sağlık Komisyonunda görüşülüp rapora bağlanan Kale ilçesi yollarının genişletme çalışmaları ve onarım işlerinin yapılması ile ilgili raporun okunup karara bağlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız