SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eğitim Müfredatı Panelde Tartışıldı

A- A+ PAYLAŞ

Eğitim-Sen Malatya Şubesi tarafından yenilenen İlköğretim müfredatının tartışıldığı bir panel düzenlendi.

Eğitim- Sen binasındaki panele konuşmacı olarak İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Battal Aslan, Prof. Dr. Bayram Demirci, Yard.Doç. Dr. Oğuz Gürbüztürk ile İl Formatör temsilcisi Orhan Yıldırım katıldı. Paneli çok sayıda öğretmen ve okul yöneticileri katıldı.

KİM NE DEDİ?
Yard.Doç.Dr. Gürbüztürk: "Yeni programın genel yapısı; mevcut siyasi iktidarın bir ürünü olarak değil, eğitim sektöründe çalışan bir akademisyen olarak ülkemizin eğitim sistemine ivme kazandırması yönündeki umutlarımı yineliyor, bu programlara karşı çıkmak yerine olumlu ve olumsuz yönlerini gündeme getirip daha iyisinin nasıl oluşturulacağını düşünmemiz gerektiğini anımsatmak istiyorum”

Prof. Dr. Aslan: "Okulların yaygınlaşması ile programlı çalışma zorunluluğu doğmuştur. Program demek ise insan yaşamına doğrudan müdahale anlamını taşısa da eğitim anlamında ülkeler geleceğin bireylerini 'İyi İnsan- İyi vatandaş' ilkeleri doğrultusunda bir programa tutmayı da zorunlu görmüştür. Eğitim toplumda bir değişim kültürüdür. Şu an ülkemizde Kent Kültürü ile Köylü Kültürü çatışıyor doğal olarak.”

İl Formatörü Yıldırım: "Yeni programın uygulama ayağında aksaklıklar nelerdir? Bu aksaklıkları düzeltme yönünde biz formatörler olarak çalışıyoruz. 1998 Programı ile 2004 yılı programını karşılaştırdığımızda ilk programın da öğrenciyi yaşama hazırlayan bir program olduğu ama 2004 yılında hazırlanan ve uygulamaya konulan programının bireyi yaşama hazırlamaktan uzak bir program olduğunu görüyoruz”

Prof.Dr. Demirci: "Yeni programda temel değişiklik Fen ve teknoloji değişikliğidir. Açılımı ise bilgiyi azaltmak ve teknolojiyi arttırmak olarak özetlenebilir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız