SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Eğitim Şart..'

A- A+ PAYLAŞ

Evlilikte ilk gece sıkıntısının yaşanmaması için, eğitim ile genç beyinlerin masalsı yanlış bilgilerden arındırılması gerektiği bildirildi.

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Semih Sargın, "Evlilikte ilk gece korkusu ve kaybettirdikleri" konusunda yaptığı açıklamada, "Çocukluğundan itibaren karşı cins ile arkadaşlığı kısıtlı ve cinsel konularda kulaktan dolma, çoğunlukla yanlış bilgilerle büyümüş gençlerde, evlendikleri gece ilişkiyi gerçekleştirememeye bağlı oluşan sorunlardır. Daha çok kırsal bölgelerde görülmekle birlikte ruhsal yapısı heyecanlı, içe dönük, şehirde yaşayan kişilerde de problem meydana getirebilmektedir" şeklinde belirtti.

"Erkeğin, sınırlı bir sürede kendini ispat etme zorunluluğu, her an hazır vaziyette olmasının beklentisi, sırtına vurularak gerdek odasına gönderilmesi, ertesi gün çarşaf gösterip gösteremeyeceğinin verdiği sıkıntı, çoğunlukla hiç tanımamış olduğu bir kişiye mahcup olma korkusu, zihninin kaygılı olmasına, dolayısı ile cinsel uyarıları iyi algılayamamasına yol açar. Bu durum cinsel performansı derinden etkiler.

Genç kızda ise ilişkinin kanlı ve acılı olacağı korkusu anlatıla gelmiştir. Ona anlatılanlara göre çok değerli olan hazinesini, hiç görmediği, şanslı ise uzaktan görebildiği, belki de hoyratça davranan birisine sunma aşamasına gelmiştir. Ruhsal olarak kaygı içindedir.
Bu kaygı, erkekte erken boşalmaya veya sertleşme meydana getirememeye, genç kızda ise vajinismus denilen vajen kaslarının istemsiz olarak aşırı kasılması sonucu ilişkiye izin veremez hale gelmesine yol açar" diyen Bölüm Başkanı Prof. Dr. Semih Sargın, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Yeni evliler, erken dönemde bu yaşadıklarını anlatıp çare arayabildikleri takdirde, ürolog, jinekolog ve psikiyatrisiler tarafından sorunun giderilmesi daha kolay olmaktadır. Bu durumun yaşanmaması için, eğitim ile genç beyinlerin masalsı yanlış bilgilerden arındırılması gerekmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız