SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eğitim- Sen Yargıya Taşıyacak

0
Güncellendi - 2018-01-06 03:21:44
Eğitim- Sen Yargıya Taşıyacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü arasında 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik olarak ‘Kur’an Kursları Öğretim Programı’ protokol imzalandığı belirtilirken, Eğitim-Sen'in konuyu yargıya taşıyacağı bildirildi.

Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Tarık Kaya düzenlediği basın toplantısında, “4-6 yaş grubundaki çocuklara yönelik olarak, zihinsel gelişimleri açısından en hassas olduğu dönemde ‘dini eğitim’ verilmek istenmesi Türkiye’de ‘devlet eliyle dinselleştirme’ politikalarının geldiği noktayı göstermektedir.” iddiasında bulundu.

“Geçtiğimiz aylarda Bolu’da anaokulu öğrencilerine dini eğitim verilmesine yönelik girişimlerin bir benzer Malatya’da yaşanmış, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Malatya İl Müftülüğü arasında ‘okul öncesinde kayıtlı 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik olarak dini eğitim kapsamında ‘Kur’an Kursları Öğretim Programı’ içerikli bir protokol uygulanmaya başlanmıştır. Malatya’da okullara gönderilen yazıyla 9 Ocak 2018 tarihine kadar kurslara katılacak öğrencilerin listelerini göndermeleri talep edilmiştir” diyen Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de yasal olarak zorunlu din dersi 4. sınıfta başlıyor olsa da, İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin Müftülüklerle protokol imzalayarak bu derslerin seviyesini 4 yaşına kadar indirmesi, eğitim bilimi ve çocukların zihinsel gelişimi açısından son derece sakıncalıdır.  Pedagojik açıdan gelişim süreçleri ve eğitim yaşamlarının henüz başında olan çocukların bu tür kurslara yönlendirilmeleri doğru değildir. Devlet, eğitimi ve toplumsal yaşamı örgütlerken bunu dini kurallara, söylemlere ya da referanslara göre yapmamalı, özellikle eğitim sistemini dini kurallara göre değil, bilimsel gerçekleri referans alarak ve çocukların üstün yararını gözeterek düzenlemelidir. Bu nedenle Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü  arasında imzalanan protokol derhal iptal edilmelidir.”

Kaya, protokolün iptali için yargıya başvuracaklarını da belirtti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Yusuf (6 yıl önce)
    Bu malum sendikanın görevi ülkenin çocukları diye övdükleri pkk lı teröristler midir? Eğitim Sen artık malesef bu tip düşünen kişilerin sendikası olmuştur. Atatürkçüler ise Eğitim İş sendikasına gitmiştir. Neden mi.? Bunların teröristleri övücü açıklamalarından dolayı....
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernekli Erkan (6 yıl önce)
    Peki bu malum sendika neden gocunuyor Bırakın isteyen istediği şekilde çocuğunu göndersin size ne beee
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernekli Erkan (6 yıl önce)
    Çok yerinde bir karar olmuş diyaneti ve milli eğitimi canı gönülden kutluyorum ve bu uygulama insaAllah Türkiye genelinde yaygınlaşır...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Bu vesile ile öğrendik. Tebrik ederiz Diyaneti ve İl Müdürlüğünü ben hemen öğrenip çocuğumu yazdırayım. Acaba müracaat nereye yapılacak
    0
    0
    Yanıtla
  • turan yorulmaz (6 yıl önce)
    Bu işler dayatma ile olmaz kişinin kendi isteği ile olmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Altı yaşındaki çocuk okula sizce gönüllümü gidiyor.
    0
    0
    Yanıtla