SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eğitim-Sen'den Bir Eylem Daha..

A- A+ PAYLAŞ

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası ‘Eğitim-Sen’in kapatılmasına ilişkin açılan davanın Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nda yarın görüşülerek karara bağlanacak olması nedeniyle Eğitim-Sen Malatya Şubesi tarafından bir eylem gerçekleştirildi.

PTT önünde toplanan Eğitim-Sen yönetici ve üyeleri ile bazı işçi ve memur sendikalarının başkan ve yöneticileri tarafından Eğitim-Sen lehine sloganlar atıldı,.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Şube Başkanı Erdoğan Canpolat, “ Eğitim ve bilim emekçilerinin her koşulda işine, sendikasına ve geleceğine sahip çıkacağından hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Sendikamızın kapatılmak istenmesine karşı demokratik tepkilerimizi ortaya koymak için alanlarda olmamız, sendikamıza sahip çıkmamızın bir sonucudur” dedi.

Canpolat basın açıklamasında, “ Bizler sadece Eğitim-Sen’e değil, bilime, demokrasiye ve geleceğimize sahip çıkıyoruz. Bilim karşısında hurafeyi, demokrasi karşısında padişahlık özlemi çekenlerin yaptıkları ortada. Türkiye’nin en geniş örgütlenme ağına sahip olan Eğitim-Sen’i susturmak dikensiz gül bahçesi yaratmaya çalışıyorlar. Yarın Türkiye bir tercih yapacaktır. Bu tercihin bilimden, özgürlüklerden ve demokrasiden yana olması, yüz binlerce eğitim ve bilim emekçisi kadar, demokrasi ve adalet mücadelesi yürüten herkesin en büyük arzusudur. Türkiye demokrasisi açısından son derece önemli bir sürece denk gelen kapatma davasında ortaya çıkacak sonuç, gelecekte demokrasiden, özgürlüklerden yana tutum alınıp olunmayacağının belirlenmesi açısından önemlidir. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun düşünceyi ifade ve örgütlenme özgürlüğünü güçlendirecek bir karar vereceğine ve sonuçta demokrasinin kazanacağına inanıyoruz” dedi.

Basın açıklamasının arıdan eyleme katılanlar bir süre oturma eylemi de yaptıktan sonra dağıldılar.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız