SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eğitim-Sen'den PTT Önünde Eylem

A- A+ PAYLAŞ

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Malatya Şubesi tarafından ‘ Parasız Nitelikli Eğitim İçin Alanlardayız, Taleplerimizin Gerçekleşmesini İstiyoruz’ eylemi gerçekleştirildi.

PTT önünde toplanan Eğitim-Sen üyeleri ile KESK’e bağlı sendikaların temsilcileri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri adına Eğitim-Sen Malatya Şube Sekreteri Mustafa Yaylagül,” Türkiye'de yıllardır uygulanan ekonomik, sosyal ve siyasal politikalar, toplumun tüm kesimleri gibi, eğitim ve bilim emekçilerini de derinden etkilemiştir. Yıllardır eğitimin ve eğitim emekçilerinin sorunlarını yok sayan siyasi iktidarlar, bugün eğitim sisteminin ve eğitim çalışanlarının yaşadığı sorunların öncelikli sorumlusudur.” dedi.

“ Yıllardır eğitim ve bilim emekçilerinin sorunlarını görmezden gelen, taleplerine kulaklarını tıkayanlar, bizleri sadece "özel günlerde" hatırlayanlar, bugün eğitim emekçilerinin parasız nitelikli eğitim ve insanca yaşam için alanlara çıkmasını engellemeye çalışıyorlar. “ diyen Yaylagül basın açıklamasında daha sonra şunları belirtti:

“ Bir taraftan eğitim sistemini sorunlarıyla baş başa bırakıp, diğer taraftan sorunların çözülmesi talebiyle alanlara çıkmak isteyen eğitim emekçilerinin engellenmek istenmesi büyük bir çelişkidir. Eğitim emekçilerinin sokağa çıkması istenmiyorsa, önce onların taleplerini ciddiye alınmalı ve yaşanan sorunların çözümü için gerekli adımlar atılmalıdır. Aksi taktirde, eğitim emekçilerinin demokratik eylemleri ve talepleri artarak devam edecektir.

Eğitim Sen, eğitimin bir insan hakkı olduğu gerçeğinden hareketle, herkese eşit, parasız ve nitelikli eğitim için yürüyor. Taleplerimiz, Türkiye'deki tüm eğitim çalışanlarının, öğrencilerin ve velilerin talepleridir. Çünkü parasız, nitelikli eğitim sadece Eğitim Sen'in değil, Türkiye'nin sorunudur.

Eğitim sisteminde yaşanan sorunlara dikkat çekmek, herkese eşit ve parasız ve nitelikli eğitim hakkı için başlattığımız yürüyüşümüzde öğrencilerimizin, öğrenci velilerinin ve parasız, nitelikli eğitim isteyen tüm kesimlerin gerekli ilgi ve desteği göstereceğine inanıyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin eğitim hakkının ellerinden alınmasına, eğitimin tamamen paralı hale getirilmesine karşı başlattığımız Eğitimcilerin Büyük Yürüyüşü'ne, kendisi ve çocukları için gelecek kaygısı taşıyan herkesin desteğini bekliyoruz. “

Basın açıklaması sırasında çeşitli sloganlar atılırken eylem olaysız sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız