SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eğitim Sorunlarını Anlattı

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:33:12
Eğitim Sorunlarını Anlattı
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’daki eğitim sorunlarını Milli Eğitim Bakanlığı bütçe görüşmelerinde dile getirerek, Bakandan sorunların çözümünü istedi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise sorunları tek tek not alarak, çözümü için ne gerekiyorsa yapacaklarını kaydetti.

TBMM’de Plan ve Bütçe görüşmeleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi görüşüldü. Bütçe görüşmelerinde Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Ağbaba tarafından Malatya’nın eğitim sorunları gündeme getirildi.

Ağbaba, Malatya’da uzun süredir taşımalı eğitimden kaynaklı sorunlar yaşandığını kaydederek başladığı konuşmasında “2011 yılı Eylülünde, 2012 yılı Eylülünde, 2013 Eylülünde Türkiye’deki okullar açıldı ama Malatya’daki okullar bir buçuk ay sonra açıldı, öğrenime başlayabildi. Kuluncak, Hekimhan, Darende, Doğanyol, Pötürge, Arapgir, Arguvan, Doğanşehir, Yeşilyurt, Kale, Yazıhan, Akçadağ ve Battalgazi’deki Malatyalı köyde yaşayan yoksul çocuklar İstanbul ve Ankara’da okula giden çocuklardan iki ay sonra eğitime başlayabildiler” dedi.

Ağbaba, “Olan , Malatya’daki yoksul öğrenci çocuklara oluyor ve ben bunu üç yıldır söylüyorum, üç yıldır, maalesef, tek bir gelişme olmadı.Size de yazılı olarak sordum ama maalesef durum değişmiş değil “dedi.

Ağbaba, konuşmasının devamında, “Bir diğer sorum: Dün Malatya’da, Doğanyol’daydım. Doğanyol’un Damlı isminde bir köyüne gittim. Birleştirilmiş bir okul, altmış yıllık bir okul, maalesef, bir öğretmen olduğu için, hasta olsa, rapor alsa eğitim duruyor. Doğanyol’un Damlı köyünde çocuklar eğitime, öğrenime başlayabilmiş değiller, öğretmen sadece bir hafta gelebilmiş, Yine, Akçadağ Derinboğaz köyünde aynı problemleri yaşıyoruz “ ifadelerini kullandı.

Ağbaba, Bakan Avcı’ya yönelik konuşmasında “Bir başka problem, birçok köyümüzde hâlâ branş öğretmenleri yok. İsim isim veriyorum, Kuluncak’ın Kızılhisar Köyü, Akçadağ’ın Derinboğaz Köyü. Bunları araştırırsanız birçok okul eklenebilir. Maalesef branş öğretmenleri olmadığı için tek öğretmenle idare ediyorlar. Bir de Cuma günü Malatya’da atanamayan öğretmenlerle görüştük. Bir ilçenin listesi var burada. Branş öğretmenlerinin hepsi atanamıyor ama örneğin, inşaat teknolojisi, uluslararası ilişkiler veya mobilya ve dekorasyon gibi hiç ilgisi, alakası olmayan bölümlerde öğretmenler atanıyor” dedi.

Milletvekili Veli Ağbaba Cumhuriyet Halk Partisinin Cezaevi Komisyonu üyesi olduğunu belirterek , cezaevlerinde eğitim hakkından yoksun bırakılan mahpusların sorunlarını da gündeme getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız