SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Eğitim Şurası' Yapacaklar

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Eğitimciler Birliği Sendikası (EĞİTİM BİR-SEN) tarafından "Eğitim-Öğretim-Bilim Hizmet Kolu Çalışanları Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu şura yapılacak.

Konuyla ilgili olarak sendika binasında bir açıklamada bulunan Eğitim Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Şahin Kayaduman, "Kurulduğu günden bu yana sempozyum, panel, konferans ve kongrelerle, eğitimin önemine ve önceliğine dikkat çeken sendikamız, eğitimde niteliğin arttırılmasına yönelik birçok çalışma gerçekleştirdi.

Bu doğrultuda yaptığımız önemli çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek, "Eğitim-Öğretim-Bilim Hizmet Kolu Çalışanları Sorunları ve Çözüm Önerileri Şurası" yapıyoruz. Eğitim-öğretim-bilim denildiğinde akla YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler, okullar, öğrenciler, veliler, öğretim programları, dersler ve benzeri birçok unsur gelse de, ilk akla gelenin, rektöründen hizmetlisine, gelen müdüründen şoförüne, şef, teknisyen, öğretmen, hizmetli, okul - kurum yöneticisi, il - ilçe milli eğitim yöneticilerine kadar tüm eğitim çalışanlarıdır. Eğitimin önemi, önceliği ve niteliği ancak eğitim çalışanlarının görevlerinin başına sorunsuz olarak gitmeleriyle daha anlamlı bir boyut kazanacaktır.

Dolayısıyla eğitimdeki sorunlar da en aza indirilmiş olacaktır. Eğitim çalışanlarının sorunlarının tespiti ve sorunların çözüm yolları ise, ancak bu sorunlara muhatap kişilerin duyarlılıkları, talepleri, katkıları ve sorumlu yaklaşımlarıyla mümkün olacaktır. Öncü sendika vizyonuyla ve örnek hizmetlere imza atan bir sendika olarak istedik ki, ihtiyaç duyulan bu platformu bizler oluşturalım. Böylece hizmet kolumuzda görevli tüm eğitim çalışanlarının sorunlarının tespitinin ve çözüm önerilerinin yine kendileri tarafından yapılmasının aracısı olalım.

Daha önceleri hiçbir kurum tarafından gerçekleştirilemeyen, herkesin her kurumun bir başkası tarafından yapılmasını beklediği bu hizmeti, Türkiye'de ilk kez yine birçok ilkte olduğu gibi Eğitim Bir-Sen olarak bizler gerçekleştireceğiz. Ülkemizde 17 kez Milli Eğitim Şurası yapılmış ancak bu yapılan şuraların yalnızca bir iki tanesinde eğitim çalışanlarından sadece öğretmenlerin sorunları kısmen seslendirilmiştir. Tüm şura çalışmaları, kadınlar komisyonu, hizmetliler komisyonu, memur, teknisyenler ve şefler komisyonu, öğretmenler komisyonu, okul yöneticileri komisyonu, müfettişler ve şube müdürleri komisyonu, üniversite idari personel komisyonu ve üniversite akademik personel komisyonu olarak 8 ayrı komisyon tarafından yürütülecek ve komisyonların raporları divana sunulacaktır. Divan da hazırlanan raporları delegelere okuyarak son şeklini verecektir.

Şura'nın birinci aşaması olarak İl (Şube) şurası çerçevesinde tüm illerde olduğu gibi Malatya'da da 12 Aralık Cumartesi günü "Eğitim-Öğretim-Bilim Hizmet Kolu Çalışanları Sorunları ve Çözüm Önerileri Şurası" yapacağız. Şuraya katkı sağlamak üzere tüm eğitim çalışanlarının şura tarihinden önce, sorunlarını ve çözüm önerilerini şubemizin Malatya@egitimbirsen.org.tr e-posta adresine yazmalarını istiyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız