SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Eğitim ve Değerlendirme Amaçlı'

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:06:03
'Eğitim ve Değerlendirme Amaçlı'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, tarım ve hayvancılığa ilişkin verilerin derlenmesi, kontrolü ve analizi çalışmaları toplantısı yapıldı.

Avşar Otel’de düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜKİK) Malatya Bölge Müdürü Hüseyin Avni Dizman, “Ulusal veri ihtiyaçları ve Türkiye’nin 18. İstatistik Faslı’na ilişkin sürdürdüğü Avrupa Birliği uyum çalışmalarına yönelik olarak Türkiye İstatistik Kurumu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan tarım ve hayvancılığa ilişkin verilerin derlenmesi, kontrolü ve analizi çalışmaları devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Dizman, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu kapsamda, bugüne kadar yürütülen çalışmalarının bir değerlendirmesini yapmak, bundan sonra gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında bilgi vermek amacı ile eğitim ve değerlendirme toplantısı düzenliyoruz. Toplantıya Bölge Müdürlüğümüz yetki alanındaki Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri sistem sorumluları ile Kurum Başkanlığımızdan gelen proje sorumluları katılıyor. Çalışmaların genel seyrine ilişkin değerlendirmeler yapılacaktır.”

TÜİK’in tanıtımıyla ilgili sinevizyon gösterisinin gerçekleştirildiği tarım ve hayvancılığa ilişkin verilerin derlenmesi, kontrolü ve analizi çalışmaları toplantısında, TÜİK Ankara merkezden gelen Vedat Mert ‘Tarımsal istatistikler’, Belgüzar Bektaş ‘Bitkisel İstatistikler’, Mustafa Tekin, ‘Hayvansal İstatistikler’, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan gelen Fatma Ersöz de bakanlık ile ilgili istatistikler konusunda seminer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız