SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eğitim Yılı Mesajları

A- A+ PAYLAŞ
 
2011-2012 eğitim ve öğretim yılı başlıyor. Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre,  yeni eğitim öğretim yılında, anaokulu, ilköğretim ve liselerde 171 bin öğrenci ile 9 bin 900 öğretmen ders başı yapacak.
 
Eğitim -öğretim yılının başlaması nedeniyle ‘İlköğretim Haftası’ kutlaması yapılacak. İlk tören saat 09.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayacak. Daha sonra Gazi İlköğretim Okulu’ndan öğrenci ve öğretmen grubu Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret edecek. Topsögüt beldesindeki Topsögüt İlköğretim Okulu’nda saat 14.00’de tören düzenlenecek. 
 
AĞBABA’DAN MESAJ
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, eğitim öğretim yılı nedeniyle açıklama yaptı. Ağbaba'nın Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e  yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdiği de öğrenildi. 
 
Ağbaba, öğretmen adaylarının sorunlarından hareketle yaptığı değerlendirmenin ardından Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in cevaplaması isteği ile “2002 yılından 2011’e kadar geçen sürede kaç öğretmen ataması yapılmıştır? Yıllara göre ataması yapılan öğretmenlerin alan,uzmanlık, branş dağılımı nedir?Hangi alanlarda kaç öğretmen açığı bulunmaktadır?” diye sordu.
 
Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın eğitim öğretim yılı nedeniyle yayımladığı mesajda şunları belirtti; 
 
“Ülkemizdeki en yüksek kıdemli lise öğretmeni yıllık 26 bin Avro maaş alırken OECD ortalaması 47 bin avro Yani ülkemizde öğretmenler OECD ülkelerinin ortalamasının neredeyse yarısı kadar maaş alıyorlar.
 
Öğretmenlerimiz geçim sıkıntıları ile boğuşarak bir kıdemli öğretmen 2011 yılında Türkiye’de 1995 yılında “ilkokul öğretmeni” maaşı 108 birimken 2000 yılında 55 birime indi. Kısa adı OECD olan Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün her eğitim-öğretim yılı başı için hazırladığı geleneksel “Bir Bakışta Eğitim 2011 - Education At A Glance 2011” Raporu açıklandı. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü verilerine göre Türkiye’de öğretmen maaşları 1995’teki düzeyini henüz yakalayamadı. Türkiye’nin en azından lise diplomasına sahip kişi sayısı itibarıyla Portekiz ile birlikte OECD ülkeleri arasında en kötü durumda olan ülke olduğu belirtildi”. 
 
ÇAKIR’IN MESAJI
 
Yeni eğitim yılı dolayısıyla Malatya Belediye Başkanı  Ahmet Çakır'da bir mesaj yayınladı. Çakır mesajında şunları vurguladı:
 
“Ülkemizin bugün ve gelecekte sorunsuz, çevresine güven veren konumunu koruması ve devam ettirebilmesi için eğitimli ve bilgili gençlere ihtiyacı bulunmaktadır. Bu nedenle çocuklarımızın ve gençlerimizin ellerinden gelen gayretin en iyisini göstererek okumalarını ve yarınımızın teminatı olmayı hak etmelerini bekliyoruz.
 
Çocuk ve gençlerimizin arzuladığımız eğitimi en iyi şekilde alabilmeleri amacıyla, hükümetimiz tarafından sağlanan imkanların yanı sıra Malatya Belediyesi olarak da yoğun bir gayret içerisindeyiz. Görev süremiz içerisinde, 40 okulumuzun bahçesinin asfaltını yaptık, 39 okulumuzun bahçesine satranç sahası yaptık, 15 ana okulumuzun da çevre düzenlemesini gerçekleştirdik.  Belediyemiz Okuma Merkezinde ise 600 öğrencimize bilgisayarlı ortamda akıllı tahtalar eşliğinde alanlarında uzman eğitimcilerimiz tarafından SBS sınavlarına hazırlık kursu verilmektedir. Hedefimiz gelecek yıl mevcut Okuma Merkezimizin yanı sıra 4 şubemizle birlikte toplam 1500 öğrencimize bu hizmeti vermektir. Belediyemiz Kültür Sanat Müdürlüğüne bağlı Sanat Merkezinde ayrıca çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik çeşitli sosyal etkinlikler de düzenlenmektedir.  Yeni Eğitim ve Öğretim yılının başta öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere, Malatyamız’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”
 
TÜRK EĞİTİM SEN'DEN AÇIKLAMA
 
Yeni eğitim ve öğretim yılının başlayacak olması nedeniyle sendika binasında basın açıklamasını okuyan Türk Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, "İlimizde bazı okullar da sınıf mevcutları 30 ile 45 arasında olduğundan eğitim öğretimin kalitesi düşecektir. Malatya da bir okul binasında 3 okul eğitim ve öğretim yapmaktadır. Hala ücretli öğretmenler okullarımızda atamaları yapılmadığı için öğretmenlik yapmaktadırlar. Oysa 370 bin tayin bekleyen öğretmen adayı var. Maalesef ucuza öğretmeni çalıştırmak amacıyla hükümet bu yöntemi kullanmaktadır. Bunun yanı sıra genç, enerji ve bilgi donanımlı öğretmen adaylarımızı kahve köşelerinde unutmuş bulunmaktayız. Türk Eğitim Sen olarak bu öğretim yılında ilimiz genelinde eğitim öğretim ile ilgili eksikliklerin bir an önce giderilmesini diliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
"MEB'in 12.09.2011 tarih ve 6314 sayılı yazısı ile 570 TL olarak ödeneceği açıklanan bu ödeneğin sadece öğretmenlere ödenmesini ve diğer eğitim çalışanlarına ödenmemesini Türk Eğitim Sen olarak kabul etmemiz mümkün değildir. 14 Eylül 2011 tarihli ve 28054 sayılı Resmi Gazetede Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname yayımlanarak yürürlüğe girmiştir " diyen Şenol, daha sonra şunları belirtti:
 
"652 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile ek ders ücretinin sadece fiilen yapılan ders karşılığında ödeneceği, bunun dışında kalan ve daha önce ek ders ücreti alan personele her ay ek ödeme yapılacağı belirtilmiştir. Yapılacak bu ek ödemenin hangi oranda olacağı ve daha önce ek ders ücreti alan personelin bu ücretlerini telafi edip etmeyeceği hususunda bir belirsizlik bulunmakta ve bu belirsizlik endişeye yol açmaktadır. İş yerlerinde huzurun ve barışın devamı açısından ek ödeme tutarlarının daha önce alınan ek ders ücretlerinin aylık tutarlarının üzerinde olması ve daha önce ek ders ücreti alamayan VHKİ, Memur, Hizmetli, Teknisyen ve Şoför gibi kadrolarda görev yapan son derece kötü ekonomik şartlarda yaşamakta olan personelin de ek ödeme kapsamına alınmasının yıllardır oluşmuş bulunan beklentiye cevap olacağı ve bütün eğitim çalışanlarının memnuniyetine vesile olacağı kanaatindeyiz. 2012 yılından itibaren bütün meslek lisesi mezunu öğrencilerimiz, üniversiteye giriş sınavlarında diğer liselerle aynı şartlarda yarışacaklar. YÖK Başkanı 2547 sayılı YÖK yasasının 45 inci maddesinde gerekli değişikliğin yapılarak Danıştay'ın iptal gerekçesinin de ortadan kaldırılacağını belirtti. Türk Eğitim-Sen olarak, YÖK'ün bu girişimini desteklediğimizi ifade ediyor ve yasa tasarısı TBMM gündemine geldiği zaman bütün siyasi partilerin tam bir mutabakat içerisinde milletimizin beklentileri doğrultusunda hareket edeceğini temenni ediyoruz."
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız