SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eğitim Zirvesi'nde Protesto

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi ile Milli Eğitimin ortaklaşa düzenlediği Malatya 3. Eğitim Zirvesi'nde, Eğitim Fakültesi dekanı Prof.Dr. Nevzat Battal'ın konuşmasına tepki gösteren bir grup öğretmen, salonu terkederken, salonda kalan öğretmenler de protestocuları alkışla protesto ettiler.

İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonlarda gerçekleştirilen Eğitim Zirvesi'nin açılış töreninin yapıldığı salondaki toplantıya; Vali Halil İbrahim Daşöz, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof.Dr. İrfan Erdoğan, Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı, Rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, bazı öğretim üyeleri, anaokulu ve ilköğretim öğretmenleri katıldılar.

Vali Daşöz, 3'üncüsü gerçekleştirilen zirvenin diğer illere örnek olmasını diledi.

Program doğrultusunda sözalan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Battal, "Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü ile İnönü Üniversitesi arasındaki bu işbirliği Türkiye’ye örnek olması gereken bir işbirliğidir." dedikten sonra sözlerini "Son zamanlarda Milli Eğitim Bakanlığında bazı uygulamalar kaygı verici bir durum arzetmektedir. Örneğin daha önceki yönetici atamalarında hizmetiçi eğitim, sınav gibi belirli kriterler aranırken bunun kaldırılması kadrolaşmaya yönelik bazı atamalara neden olacaktır ki, bu durum son derece tehlikelidir. Bu ülkede neler yapıldığını biz biliyoruz. Bunları söylemek istemezdim. Maalesef bazı siyasiler İmam Hatipler bizim arka bahçemiz diye yaklaşırsa, bunun sonu ne olacaktır."diye sürdürdü.

Dekan konuşurken bir grup öğretmenin salonu terketmeye başladıkları görüldü. Konuşmasını sürdüren ve "Arkadaşlar ben bir üniversite öğretim üyesiyim. Yaşananları olduğu gibi söylemekte mükellefim. " diyerek, saptamaları olduğunu ve bunu söylemesi gerektiğini kaydeden Prof.Dr. Battal, 1991 yılına kadar öğretmenlik mesleğine sınavla personel alınırken, 1991'den sonra kur'aya dönüldüğünü, fakülte birincilerinin bile kur'ayı kaybettikleri için öğretmen olamadıklarını öne sürdü. Eğitim Fakültesi mezunlarının iş aradıklarını, geçen yıl Fizik ve Kimya branşlarında 60 öğretmen alımına karşın, Din Bilgisi öğretmeni olarak bin 700 kişinin alındığını iddia eden Prof.Dr. Battal, ÖSS'yi kaldırma söylemlerine de değinerek, "ÖSS'yi kaldırıp da üniversiteye girecekleri kur'a ile mi belirleyeceksiniz?"dedi.

Dekan, salonda bulunan Talim Terbiye Kurulu başkanına da, "Sayın Talim Terbiye Kurulu başkanımız. Ben ders kitaplarının bir kısmını inceledim. 9. sınıflarda oktutulan İnkilap Tarihi kitabında Atatürk’ün 10. Yıl Nutku neden çıkarıldı?" diye sordu.

Bu arada, birçok öğretmen salonu terkedenken, rektör Hilmioğlu, öğretim üyeleri ve bazı öğretmenlerin de Battal'ın konuşmasını alkışladıkları, çıkanları protesto ettikleri gözlenirken, Vali Daşöz'ün olanları izlemekle yetindiği belirtildi.

ZİRVE VE MİLLİ EĞİTİM!..
Öte yandan, eğitimin sorunlarının ele alındığı zirvede, tam da sorunları "zirvede" yansıtan bir olay yaşandı.

Öğleden önce Malatya Milli Eğitim Müdürü olarak toplantıya Mehmet Bulut katılırken, öğleden sonra mahkeme kararıyla Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü görevine dönen Hamza Doğuç'un bu görevi devralması, Milli Eğitimin sorunlarının neler olduğunun simgesel göstergesi gibiydi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız