SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eğitimcilerin Hafta Sonu Eylemi..

A- A+ PAYLAŞ

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim- Sen) Malatya Şubesi tarafından, sendikalarının kapatılmasına yönelik Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun, yerel mahkemenin ‘kapatılmaması’ yönündeki kararını oy birliğiyle bozulmasını protesto için basın açıklamalı eylem yapıldı.Bu sırada ‘Bali ‘ çeken bir kişinin eylem alanına gelmesi

PTT önünde toplanan Eğitim-Sen Malatya Şubesi yönetici ve üyelerinin eylemine bazı siyasi partilerin il başkanları ve yöneticileri ile işçi ve memur sendikalarının yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri de destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Malatya Şube Sekreteri Mustafa Yaylagül, “ Eğitim-Sen yüz binlerce eğitim ve bilim emekçisinin sesi olarak her zaman hukuku, bilimi ve bilimsel doğruları savunmuş., kararlık düşüncelere karşı bilimi kullanarak mücadele etmiştir” dedi.

Yaylagül, sendikalarına ilişkin Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nda alınan kararın yargısal süreci henüz sonuçlandırmadığını belirterek, “ Kamuoyunda Eğitim-Sen’in kapatılmış gibi gösterilmesini doğru bulmuyoruz. Eğitim-Sen faaliyetlerini sürdürmeye devam etmektedir. Sendikamız, hukuksal ve örgütsel anlamda tüm imkanları sonuna kadar kullanmaya devam edecektir. Bu bağlamda, Avrupa İnsan hakları Mahkemesi’nde ‘ ihtiyati tedbir ve 210 bin üyemiz için tek tek tazminat talepli davalar açacağız” dedi.

Sendikanın eylemi basın açıklamasının ardından bir süre eyleme katılanların PTT Caddesi üzerinde oturmasıyla sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız