SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Eğitimde Hak Ettiği Yerde Değil'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:52:24
'Eğitimde Hak Ettiği Yerde Değil'
A- A+ PAYLAŞ

Vali Süleyman Kamçı, Malatya'daki basın cemiyet ve derneklerini ziyaret etti.

MGC'DE..

Vali Süleyman Kamçı, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman’ı ziyaret ederek, bir süre cemiyet üyeleri ile sohbet etti. 

Ziyarette konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, ziyaret için teşekkür ederek, cemiyetin 1989 yılında kurulduğunu belirterek, bu son 25 yıl içinde Malatya’da görev yapan çok sayıda valinin, Malatya valiliklerinin ardından önemli görevlerde bulunarak ülke için önemli hizmetler verdiklerini kaydetti. Karaduman, “Biz Türkiye Cumhuriyeti Devletine çok teşekkür ediyoruz. Malatya valiler açısında çok şanslı” dedi.

Vali Süleyman Kamçı, “Malatya bildiğimiz bir şehir, Doğu Anadolu’nun en iyi şehri. Burada kalkınma hamlesi içerisinde olan, gelişmekte olan bir ilimiz. İnşallah ekonomik yönden kalkınmasını da kısa sürede daha hızlandırır ve tamamlar. Malatya’da birinci önceliğimiz ekonomik kalkınmayı hızlandırmak. Vatandaşımızın önüne açmak. Vatandaşımızın, esnafımızın, sanayicimizin önünde engel olduğunda, o engeli aşma becerisini, aşma çalışmasını yapabilirsek o bizim için mutluluk kaynağı olur ve İnşallah bunu da sağlarız. Eğitim ve öğretimde Malatya’mızın hak ettiği yerde olmadığına inanıyorum. Projelerimiz var, eski arkadaşlarımızın devam ettirdiği projeleri aynen sürdürüyoruz. Buna ek olarak bazı proje ve düşüncelerimiz var. Eğitim konusunda da Malatya’mızı belirli bir yere getireceğiz” diye konuştu.

MGTC'DE..

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti‘ni (MGTC) ziyaret eden Vali Süleyman Kamçı, bsın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.

Vali Süleyman Kamçı yaptığı konuşmada, “Gazeteciler, televizyoncular kısaca basın bizim için önemlidir. Basına önem ve değer veriyoruz. Sizler de buna fazlasıyla layıksınız. Malatya’da güzel hizmetler yapmaya layık bir il. Benden önceki değerli arkadaşlarım güzel hizmetler yaptılar. Yarım kalan işlerini devam ettirmek yeni yeni projelerde, sizlerin de yardım ve destekleriyle hep beraber olmak dileğile Malatya’ya inşallah güzel hizmetler yapacağız. Meslekte epeyce tecrübemiz olduğunu düşünüyoruz. İnşallah o Malatya’nın hoş görüsüyle, iyi niyetiyle, basınıyla STK larla birleşirse Malatya’da güzel hizmetler olur diyorum” ifadelerini kullandı.

Bir basın mensubunun Malatya’da bulunan yabancılar konusundaki sorulara karşılık Kamçı, Malatya Beydağı Konaklama Tesisi’nde (MABEK) kalan Suriyeli mülteci sayısının 7 bin 500-8 bin civarında olduğunu ve bu sayının zaman zaman değiştiğini belirterek, “Konteyner kentimizde kalanlarla ilgili herhangi bir sıkıntımız ve problemimiz söz konusu değil. Bildiğiniz gibi onların ödenekleri AFAD tarafından geliyor ve harcanıyor. Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ayrıca takviye ediliyor. Dolayısıyla orada belirli bir düzenimiz kurulmuş durumdadır.

Maalesef komşu ülkelerde devam eden sıkıntılardan dolayı oradan bize gelen mülteci sayısında her gelen gün artış sağlanmasına vesile oluyor. Biz yine de Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun en iyi illerindeniz. Burası belki uzak olduğu için gelenler çok fazla olmuyor. Ancak şu andaki sayıyı tespit etmek için çalışmalarımız sürüyor. Dışarıda kalan mülteciler için 2 bin 500 civarında bir tespitimiz var. Tespit edemediğimiz var. Çünkü günde ancak 100 kişinin tespiti yapılıyor. Bunların parmak izleri alınıyor. Kayıtları yapılıyor. Bunların da bin civarında olduğunu tahmin ediyoruz. İlçelerde köylerde evlere yerleşmiş durumda olan 3 bin 500 konyteyner kent haricinde kalan Suriyeli başta olmak üzere misafirlerimizin olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

MGTC Başkan Mikail Pelit ise, “Önümüzdeki süreç içerisinde Malatya ile ilgili önemli projelerin hayata geçirilmesine sayın valilimizin büyük emeği olacağına inanıyoruz. Başbakanımızın Malatya’ya geldiğinde Malatya’ya sıradan bir Vali göndermediğini, daha önceden de tanıdığımız bildiğimiz birisi demişti. Yöneticilik konusunda engin bir tecrübeye sahip olan sayın Valimizin, Malatya’mız ve ilçelerinde önemli çalışmalara imza atacağına inanıyoruz” dedi.

ÇGD'DE..

Vali Süleyman Kamçı, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Malatya Şubesi’ne iadei ziyarette bulundu.

Burada konuşan Valisi Süleyman Kamçı, basının önemine temas ederek, sivil toplum kuruluşları ile birlikte istişare içerisinde hizmet yapmaya önem verdiğini bildirdi.

Vali Kamçı, amaçlarının taşı taş üstüne koymak olduğunu dikkat çekerek, “Tecrübelerimizden yararlanarak Malatya’da iyi hizmet yapmak için çaba göstereceğiz” diyerek, şu anda kış mevsimi olması dolayısıyla yatırımlarda pek hareketlilik olmadığını, ilkbahar ile birlikte hizmetlerin daha yoğunlaşacağını kaydetti.

ÇGD Malatya Şube Başkanı İbrahim Göçmen ise, 25 Eylül 2014 tarihinde Malatya’ya göreve başlayan Kamçı’nın tecrübesi, bilgi ve birikimi ve çalışkanlığı ile Malatya’ya en iyi hizmeti yapacağına inandığını belirtti.

Bu arada, ÇGD Malatya Şubesi üyesi Eğitimci Yazar Mustafa Yuka da, imzaladığı kitabını Vali Kamçı’ya hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız