SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Eğitimde Ortalamanın Altındayız'

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:54:29
'Eğitimde Ortalamanın Altındayız'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, il merkezi ve Yazıhan ilçesinde ziyaretlerde bulundu. Öz, Yazıhan'ın yeni göreve başlayan bayan kaymakamı Hatice Bayar Özdemir'i de makamında ziyaret ederek başarı diledi.

Ziyarette konuşan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Kerem Yıldırım, “Eğitim alanında birçok şeyler yapıldı, değişiklikler yapıldı, tıkanmış olan eğitim sistemini önü açıldı, bunu biz biliyoruz. Gerek 4+4+4, GEREK Meslek Liselerini daha önce kesilen puanlarını kesilmemeye başlanılması ve eşit şartlarda sınava giriyor olması, tabi bunlar güzel şeyler. Siyasi iradenin yaptığı bu hizmetleri takdirle karşılıyoruz. Ancak kılık kıyafetle ilgili bir problem yaşıyoruz, okullarda ve işyerlerinde. Bu sorunun da çözüleceğini seziyoruz” dedi.

Milletvekili Öz ise, “Her alan da eğitim şart. Kaliteli eğitim şart. Bunu kabul etmemiz gerekiyor. Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için ilimizin de her alanda hak ettiği noktaya gelmesi için öne önemli konu, bugünün ve yarının şehri yöneteceklerin kaliteli bir şekilde yetişmesinin alt yapısını oluşturmaktır. Dolayısıyla AK parti kurulduğu günden itibaren eğitim ve öğretim alanında eğitim alt yapı çalışmaları konusunda pozitif ayrımcılık yapmıştır. İlk defa eğitim bütçesi diğer bakanlıkların bütçesini önüne geçmiştir. Bizdeki önceki dönemlerde Milli Savunma Bakanlığına ayrılan ödenekler eğitime ayrılan ödeneklerin önündeydi. AK Parti döneminde ilk defa eğitim bütçesi diğer bakanlıkların önüne geçmiştir. Ülkemizde ve ilimizde çok sayıda yeni okullar inşa ettik. İnşa ettiğimiz okulları bilgisayar ağları ile donattık, Fatih Projesini okullarımızda başlattık. Eğitim ve öğretimle ilgili olarak birçok alt yapıyı oluşturduk. Bundan sonra her alanda çok başarı getirecek nesiller yetiştirmek zorundayız” dedi.

Malatya’da artık üniversite sonuçları açıklandığında ilk 5’de ve ilk 10’da Malatyalı öğrencinin olmasını arzu ettiklerini söyleyen Öz, “Öğrencilerimizin başarılı olması için her türlü alt yapıyı yerine getirdik. Buradaki il Milli eğitim Müdürlüğü yöneticilerin de Malatya’nın eğitimi ve öğretim başarısını, Türkiye ortalamasının üzerine çıkartmalı. Şuanda ortalamanın altındayız. Bu nokta da bizler elimizden ne geliyorsa yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bu nokta da nerelerde ne eksiğimiz var, oturup bunu düzeltme adına hep birlikte gayret göstermemiz gerekiyor” diye konuştu. 

Milletvekili Öz, “Bizim öğrencilerimizin başarılı yetişmesinin yanında milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil yetiştirme gibi bir düşüncemiz vardır. Bu çok doğru bir düşüncedir. Maneviyatın yoksun bir neslin bu ülkeye yapacağı hiçbir şey yoktur. Biz maneviyattan yoksun, milli şuurdan yoksun bir nesile bu ülkeyi bırakma niyetinde de değiliz. Çok net söylüyorum, siyasi olarak konuşmuyorum. Bu ülkenin gerçek teminatları mili ve manevi değerlerine bağlı gençlerdir. Rahmetli Özal, ‘Bir elde bilgisayar, bir elde Kur’an’ diyordu. Çok doğru bir düşünce. Biz dünyadaki teknolojik gelişmeleri yakinen takip eden, kendisini yaşayacağı çağa göre yetiştirilen, çünkü Hazreti Ali’de öyle diyor, ‘Çocuklarınızı sizin kendi yaşadığınız çağa göre değil, onların yaşayacağı çağa göre yetiştirin’ diyor. Sayın başbakanımızda hassasiyetle ‘dindar nesil istiyorum’ diyor. Niye? Çünkü bu ülkenin çimentosu dindir. Dindar nesil yetiştirme noktasında, ahlaklı nesil yetiştirme noktasında, milli değerlere bağlı vatansever nesil yetiştirme noktasında eğitim camiasına çok önemli görevler düşüyor” şeklinde konuştu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde okula boykot çağrısının yerine getirilmediğini belirten Öz, boykot çağrısının o bölgede yaşayan insanlara bir haksızlık olarak gördüklerini söyleyerek, “Biz bu ülkede Kürt kardeşlerimizin eğitim ve öğretim haklarında yeteri kadar istifade etmesi noktasında en büyük gayreti gösteren ve reform yapan bir iktidarız. Bu alanda neler yaptığımız ortadadır. Ama, kimse kusura bakmasın, Kürt kardeşlerimiz üzerinde bunların sorunlarını istismar ederek bu ülkede kargaşa çıkartmak isteyenlere de pabuç bırakacak da değiliz. Biz Kürt kardeşlerimizin de, Alevi kardeşlerimizin de sorunlarını çözerken bir avuç marjinal grup talep ediyor diye yapmıyoruz. Bu ülkenin gerçek unsurları olduğu, şimdiye kadar verilmeyen haklarının verilmesi noktasında gereğini yerine getiriyoruz. Bunun çok iyi ayırt etmek gerekiyor. ‘Şu bastırdı, bunu aldık.’ Hayır. Kimse Türkiye cumhuriyeti Devletinden ve AK Parti hükümetinden bastırarak söke söke bir şey alamaz. Oradaki benim kardeşlerimin analarının ak sütü gibi helal olan hakları yıllardır gasp edilmiş, alınmış verilmemiş, onları bir bir biz yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 

YAZIHAN'DA..

Milletvekili Ömer Faruk Öz, beraberinde partililerle birlikte ayrıca Yazıhan ilçesini ve köylerini ziyaret etti. Yeni göreve başlayan kaymakam Hatice Bayar Özdemir’i de makamında ziyaret edip görevinde başarılar dileyen Ömer Faruk Öz şunları söyledi:

“Yazıhan gibi şirin bir ilçemize hanımefendi bir kaymakamın atanmasının da hizmetlerin titizce yürütülmesine ayrı bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Önümüzdeki önemli konulardan birisi Boztepe Recai Kutan Barajının sulama kanallarının ihalesinin yapılması. Önümüzdeki günlerde Kamu İhale Kurumu bu yapım ihalesini gerçekleştirecek ve hemen arkasından yapımına başlanacak. Toplamda iki buçuk yıl sürecek bütün sulama kanallarının bitmesi. Ancak tamamının bitmesi beklenmeden biten kısımları peyderpey devreye alınacağı için daha kısa zamanda sulama hizmetinden faydalanılmış olacaktır.”

Daha sonra beraberindeki partili heyet ile birlikte Yazıhan’ın Ambarcık köyü Şevkiçiftliği mezrasına ve Gözlük köyüne ziyarette bulunan Ömer Faruk Öz burada vatandaşlarla bir araya geldi ve sorunlarını dinledi.

Yazıhan ve köylerine yapılan ziyarette Ömer Faruk Öz ile birlikte AKP Malatya İl Başkan yardımcısı Selim Çağlar, İl genel Meclisi Üyesi Cafer Kuşdoğan, İl yönetim kurulu üyeleri Coşkun Çetin ve Hakan Pelitoğlu ve Yazıhan Belediye Başkanı Ali Kaya hazır bulundular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız