SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eğitime Önem Vereceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:54:03
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenen Hizmet İçi Eğitim Semineri sona erdi. 5 gün boyunca Mahmut Çalık Anadolu Lisesi’nin Toplantı Salonu’nda gerçekleşen Hizmet İçi Eğitim Seminerine Yeşilyurt Belediyesi'nin birimlerindeki personelin yanı sıra Malatya Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ’den de personel katıldı. 

İçişleri Bakanlığı İç Denetim Birimi Başkanı Tahir Tekin tarafından verilen eğitim seminerinde 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Analitik, Bütçe Sınıflandırılması ve Taşınır Mal Yönetmeliği, Genel İhale Süreci, İhale Mevzuatında Yapılan Son Değişiklikler, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ve 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu hakkında personele bilgiler aktarıldı. Seminerin tamamlanması nedeniyle bir tören düzenlendi. 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Hizmet İçi Eğitim Seminerlerinin belediyenin hizmet akışında büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi. Polat, “Hepimiz sorumlu olduğumuz alanda en iyi hizmeti vermek durumundayız. Bir bütün olarak bu ülkeyi, İslam ümmetini ve insanlığı temsil ediyoruz, attığımız her adımın, söylediğimiz her sözün sadece bizi ilgilendirmediğini aslında dünyadaki bütün mazlumları ve İslam ümmetini ilgilendirdiğini bilinci ve şuuru içerisinde olmamız gerekiyor. Sürekli gelişim göstermek için de okumamız, kendimizi yenilememiz, bilgilerimizi güncellememiz gerekiyor. Bunu sağlamakta tabi ki eğitimden geçmekte. Yeşilyurt Belediyesi'nde çalışan tüm personelin bu şekilde düşündüğüne inanıyorum ve bunu ihmal etmeyeceklerine eminim. Halkımıza hizmet götürürken akıcı ve seri olabilmek mevzuatları iyi bilmekle alakalı, personelimizin eğitimli olması içinde tüm çabayı gösteriyoruz. Sürekli ileriyi hedefliyoruz ve bu yolda ilerlerken okuma ve eğitime her zaman önem vereceğiz” dedi.

Başkan Polat konuşmasının sonunda, seminere eğitimci olarak katılan İçişleri Bakanlığı İç Denetim Birimi Başkanı Tahir Tekin ile seminere ev sahipliği yapan Mahmut Çalık Anadolu Lisesi yetkililerine, Fırat Kalkınma Ajansı’na, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ’den katılan personellere teşekkür etti.

İçişleri Bakanlığı İç Denetim Birimi Başkanı Tahir Tekin ise eğitim seminerinin organizasyonunu yapan Başkan Hacı Uğur Polat ve tüm ekibe teşekkür etti. 5 günlük eğitim çalışmasında değişen ve güncellenen mevzuatlarla ilgili sunumlar yaptıklarını ifade eden Tahir Tekin, “Mali Mevzuat, 5018 sayılı Kanun, Bütçe ve İhale Kanunu başta olmak üzere geniş bir yelpazede bilgiler aktarmaya çalıştık. Bir yandan değişen mevzuatlarla ilgili bilgiler aktarırken personellerin yönelttikleri sorulara da detaylı yanıtlar vermeye çalıştık. Belediyeler bilindiği üzere devletin küçültülmüş hali, yelpazesi oldukça geniş her alanda mevzuatla ilgili birimleri söz konusu çok değişken bir seyir izlendiği içinde bilgilerimizin sürekli yenilenmesi, güncellenmesi ve diri tutulması gerekmektedir. Bunun farkında olan Yeşilyurt Belediyesi eğitim seminerlerine önem vermekte. 5 gün süren seminerimizde umarım faydalı olmuşuzdur” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediyesinin eğitime verdiği desteğin takdire şayan olduğunu belirten Tekin, “Seminerinin yapılmasını sağlayan Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve ekibinin eğitime verdiği desteği takdire şayan olarak görüyorum. Eğitime verdikleri önemi, açılışta ve kapanışta aramızda bulunmak suretiyle bizleri şereflendirmelerini ayrıca takdir ettiğimi ve bundan memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim.” sözlerini kaydetti.

Başkan Polat, İçişleri Bakanlığı İç Denetim Birimi Başkanı Tahir Tekin’e Yeşilyurt Belediyesine bağlı YEKSAM öğrencileri tarafından yapılan Elif ve Vav tablosu ile kayısı paketi ikram etti. Hizmet İçi Eğitim Seminerine katılan personelin Eğitim Katılım Belgeleri Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, başkan yardımcılarından Mehmet Güner, Haydar Şahin, İçişleri Bakanlığı İç Denetim Birimi Başkanı Tahir Tekin ve Mahmut Çalık Anadolu Lisesi Müdürü Abuzer Uludağ tarafından takdim edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız