SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eğitimler MADEM Binasında..

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:52:34
Eğitimler MADEM Binasında..
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Belediyesi tarafından kurulan Aile Danışma ve Destek Merkezi (MADEM) bünyesinde,  önce semt konakları ve çok amaçlı sosyal tesislerde verilen aile eğitimleri, Abdullah Gül Parkı içerisindeki MADEM binasında da verilmeye başlandı.
 
İlk etapta semt konakları ve çok amaçlı sosyal tesislerde eğitim programlarını başlattıklarını söyleyen Malatya Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi Koordinatörü Recep Bulut, merkezlerinin kurulduğu günden itibaren toplumun mihenk taşı aile kurumunu korumak için çalıştığını ifade etti. 
 
Bulut, kendilerine müracaatta bulunan ve 35 kişiden oluşan bir grup oluşturduklarını, bu gruba yönelik olarak iki haftada bir eğitim programlarının düzenlendiğini, eğitim programının 3 ay süreceğini  ve eğitimin bitiminde de katılımcı ailelere katılım sertifikası verileceğini söyledi.
 
Madem binasında gerçekleştirilen eğitim programı sırasında “Aile Eğitimi Neden Önemlidir” konusunu sinevizyon eşliğinde katılımcı ailelere anlatan Aile Danışma ve Destek Merkezi Koordinatörü Recep Bulut; ailenin tanımının, anne baba ve çocuklardan oluşan bir yapıya indirgenemeyecek kadar basit olmadığını belirterek, “Aile, toplumun çekirdeğini ve temelini oluşturmaktadır. Bundan dolayı da bu kuruma gereken özen gösterilmelidir” dedi.
 
2011 yılı TÜİK verilerine göre ülkemizde meydana gelen boşanma oranlarındaki artışa dikkat çeken ve bunun nedenleri üzerinde durulması gerektiğini ifade eden Bulut, “2011 yılının Temmuz, Ağustos ve Eylül Dönemi'ni kapsayan üçüncü çeyreğindeki boşanma vakaları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,2’lik artış göstererek 25 bin 858'e yükselmiş. Bu veriye göre Türkiye'de günde ortalama 281 çift, şiddetli geçimsizlik ve anlaşamama gibi nedenlerden dolayı boşanırken, bu rakam saatte 12 çifte denk gelmektedir” dedi.
 
Aile bireylerinin birbirlerine karşı olumlu iletişim kurma ve empati geliştirme yoluyla daha iyi anlaşacaklarını, böylece ekip ruhunun hakim olacağını söyleyen Recep Bulut, “Ailede olaylara, ilişkilere ve her türlü meseleye iki kişilik bakabilme becerisi kazanılması gerekiyor. Birbirini anlayabilen, mutlu edebilen, paylaşmasını bilenler, kaliteli bir birlikteliğin oluşmasını sağlamış olurlar. Tersi durumlarda ise hemen her konuda çatışmaların yaşanması kaçınılmaz olur. Eşler arasında ‘ben merkezli’ yaklaşımlar ve sadece kendini mutlu etme gayreti ailede  harcanan enerjiyi boşa götürür. Ayrıca tek kişilik düşünülen ailelerde devamlılık da sağlanmaz ve sonu üzücü olaylara neden olur” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız