SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eğitimlerine Katkıda Bulunuyoruz"

0
Güncellendi - 2017-05-13 00:17:24
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Kadınlar Futbol 3. Lig 6. Grup takımlarından Malatya Bayanlar Spor Kulübü’nün başkanı Doğan Çelebi, kulüp olarak güzel işlere imza attıklarını belirterek, “Sporcularımızın sportif gelişimlerinin yanı sıra eğitimlerine de büyük katkıda bulunuyoruz” dedi.

Çelebi, Yeşiltepe Tesisleri’nde gazetecilere takımdaki son durum, kulübün hedefleri ve gelecek sezon planlamalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“ALTYAPIYA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Bu sezon altyapıdan gelen futbolcularla ligde mücadele ettiklerini dile getiren Çelebi, “İlk on birdeki futbolcularımızın 6-7 tanesi alt yapıdan yeni gelen futbolcularımızdı. Sezon başında iyi hazırlanmadık. Beklentilerimizi karşılayamadık. Bazı sıkıntılarımız olmuştu. İkinci yarı teknik direktör değişikliğine gittik. Mikail Tuluk hocamız ile anlaşmaya vardık. Antrenmanlarımız çoğaldı ve takıma yeni katılan arkadaşlarımız oldu. Takıma yeni katılan arkadaşlarımız ile birlikte daha bir güçlendik. Bu sezonki hedefimizin gerisinde kaldığımız için bizde önümüzdeki sezonun hazırlıklarını yapmış oluyoruz ve yeni sezonda ligde tam anlamıyla hazır olmak istiyoruz. Aslında son haftalarda bu çalışmalarımızın meyvelerini de yer yer topladık. Bu durum bizi gelecek sezon adına daha da bir umutlandırdı. Alt yapıdan yetişen kızlarımızı, güzel bir futbol ortaya koyuyorlar. Bazı sıkıntılı maçlarımız olmasaydı, bu sezonda hedefimizin gerisinde kalmazdık. Yine de kalan maçlarımızda güzel futbol ortaya koyarak alacağımız puanlarla ligi üst sıralarda tamamlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“SPORCULARIMIZIN EĞİTİMLERİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Çelebi, sporcuların sportif faaliyetlerinin yanı sıra eğitimlerine de katkıda bulunduklarını kaydederek, şunları söyledi: “Öncelikle şunu söylemek istiyorum, kulüp olarak maddi her hangi bir kazanç beklemiyoruz. Bizim kulüp olarak ilk öncelikli amacımız; Malatya Bayanlar Spor Kulübünü bir kulüp gibi değil de, daha çok aile ortamı gibi inşa etmekti. Daha sonra ise burada futbol hayatını sürdüren kızlarımızın eğitimine de katkıda bulunmak. Burada futbol oynayan bayan sporcular burada futbol oynadıkları zaman profesyonel lisans aldıkları için Üniversiteye girişte Beden Eğitimi ve Spor Bölümlerinde bunu çok rahat kullanıyorlar. Ek puanlarla üniversiteye girişleri kolaylaşıyor. Kulüpte futbol oynayan birçok bayan sporcumuz burada veya farklı illerden Beden Eğitimi Öğretmenlik bölümlerini kazandılar. Kendileri futbol kariyerini sürdürmek isterse eğer kendilerine maddi anlamda yardımcı oluyoruz. Aile ortamında çocuklara güzel bir gelecek hazırlamak istiyoruz. Öte yandan bu çocuklarımızı kötü ortalardan uzaklaştırmak, spora yönlendirmek, zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak istiyoruz. Sportif gelişimin yanı sıra eğitimlerine de büyük katkıda bulunuyoruz.”

“GELECEK SEZONUN PLANLAMASINI YAPIYORUZ”

Yönetim olarak gelecek sezonla ilgili çalışmalara başladıklarını kaydeden Çelebi, yeni sezon planlamalarının yavaş yavaş oturduğunu belirtti.

Çelebi, “Gelecek sezondaki planlamalarımızı alt yapıdan yetişen çocuklarla yapmayı planlıyoruz. Malatya’ya eğitim amaçlı gelen bayan sporcularda olursa, birkaç tane takviye yapmak istiyoruz. Üst sıralardan olmak Malatya’yı daha iyi tanımak içinde çok önemli” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız