SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Eğitimli'' Bakıcı Alınacak!..

A- A+ PAYLAŞ

Temizlik işçisi "eğitimsiz" kadınların bakıcı olarak çalıştırıldığı ve çocuklara yönelik şiddet olaylarının yaşandığı 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'ndaki geçmişteki şiddet, eleman konusunda "özen"i gündeme getirdi.. Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı yuvalarda görevlendirilmek üzere "eğitimli" 14 bakıcının yanı sıra, ilköğretim mezunu 4 temizlik işçisi alınacak.

Valilikten yapılan açıklamaya göre; İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nde boş olan kadrolarda çalıştırılmak üzere, özel hizmet alımı yoluyla, Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü mezunu 14 bakıcı ile en az ilköğretim mezunu 4 temizlik görevlisi alınacak. Bu kadrolar için başvurunun 10 Mart'ta başladığı, koşulları uyanların, şahsen İl Müdürlüğü'ne başvurmalarının gerektiği belirtildi.

Başvuranların mülakatlarının 14 Mart Salı günü saat 09.00'da yapılacağı da bildirildi.

Malatya Çocuk Yuvası'ndaki olaylar, özel bir şirket aracılığıyla "temizlik" işçisi olarak yuvalarda istihdam edilen eğitimsiz kadınların, çocuk bakıcılığı yaptıklarını ve bu kişilerin çocuklara şiddet uyguladıkları belirlenmişti. Bu nitelikteki 7 "temizlikçi" kadın, halen toplam 9 sanıklı "Yuva Davası"nda yargılanıyorlar. Bunlardan 2'si tutuklu.. 9 sanıktan 2'si ise yuvanın kadrolu memurları olan kadınlardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız