SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Eğlenerek Öğrenelim' Projesi

A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanlığı'nca, gecekondu mahallelerinde yaşayan yoksul, ancak derslerinde başarılı 7. ve 8. sınıf öğrencileri için yeni bir uygulama başlatıldı. Sosyo ekonomik durumu zayıf ailelerin çocukları, yaz dönemlerinde bakanlık bünyesindeki sosyal tesislerde düzenlenecek çeşitli etkinliklere katılarak, eğlenerek ğrenecek. 23 ili kapsayan "Eğlenerek öğrenelim" projesi ile ilgili İçişleri Bakanlığı, söz konusu illerin valiliklerine yazı gönderdi.

Koordinatörlüğü İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan proje, valiliklerin sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları, polis meslek yüksel okulları ve milli eğitim müdürlükleri tarafından yürütülüyor.

Polis Meslek Yüksek Okulları'nda yapılacak eğitsel etkinliklerde öğrencilerin toplumsal bilincinin artırılması, sosyalleşmelerinin sağlanması, polis-öğrenci dayanışmasının oluşturulması, yaşadıkları kenti ve toplumu daha yakından tanımaları ve eğitime motivasyonlarının hedefleniyor. Adana, Afyon, Aksaray, Aydın, Balıkesir, Bayburt, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Konya, Malatya, Niğde, Samsun, Siirt, Trabzon ve Yozgat'ta başlatılan "Eğlenerek Öğrenelim" projesi, 30 Haziran-30 Ağustos tarihleri arasını kapsıyor. Etkinliğe her ilden 20 öğrenci katılacak. 2 aylık dönemde ise etkinlikten il bazında 3 bin 680, toplamda ise 84 bin 640 öğrenci faydalanacak. 5 yıllık dönemi kapsayacak olan projede belirlenen yoksul öğrenciler, okulların yaz sonu tatiline girmesiyle polis meslek yüksel okullarında buluşacak.

Projenin maddi kaynakları ise il özel idareleri tarafından karşılanacak. Özel idareler, 2 aylık dönem için 20 bin YTL kaynak aktaracak. Projenin ev sahipliğini yapan Polis Meslek Yüksek Okulları, yaz programları çerçevesinde öğrencilere milli ve manevi değerleri kazandıracak. Birlik ve beraberliği güçlendirecek, yurttaşlık ve tarih bilincini yükseltecek, kent kültürüne uyumu kolaylaştıracak, sosyalleşmeyi sağlayacak. Eğitime motivasyonu artıracak, suça karşı direnç oluşturacak ve çalışarak başarma azmini yükseltecek programlar düzenleyecek. Ayrıca, piknik ve gezi gibi sosyal etkinlikler yapılacak. Polis Akademisi Başkanlığı ise her yaz dönemi sonunda tespit ettiği eksiklikleri ve aksaklıkları giderecek. 1. yılın sonunda icra edilen tüm faaliyetler, başkanlığın internet sitesinden yayınlanacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız