SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eğleterek Öğretmek Eğitimin En Önemlisi"

0
Güncellendi - 2017-11-09 17:32:17
A- A+ PAYLAŞ

7.Malatya Uluslararası Film Festivali için Malatya’ya gelen Hababam Sınıfı oyuncuları Barguzu Ortaokulunda düzenlenen etkinlikte öğrencilerle buluştu.

“HABABAM SINIFI OYUNCULARINI AĞIRLAMAKTAN ONUR DUYUYORUZ”

Barguzu Ortaokulu Toplantı Salonunda tertip edilen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi programında bir konuşma yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Türk Sinema tarihinin en önemli yapıtlarından olan Hababam Sınıfında rol alan oyuncuları Malatya’da ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi.

Hababam Sınıfı filmlerinin sadece Türkiye’de değil dünya genelinde de yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Polat, “Bir nesil Hababam Sınıfı ile büyüdü, film içerisindeki replikler, konuşmalar, espriler hala dillerdedir, bizler bu eşsiz filmin serileriyle, Mahmut Hocayla, Şaban ve diğer karakterle büyüdük ve yaşadık.  Aslında bir yandan eğlendirirken diğer taraftan öğreten bir yapıya sahip Hababam Sınıfı, öğretmeyi eğleterek aktarmaya çalışan önemli bir sinema çalışmasıdır. Eğleterek öğretmek eğitimin en önemlisidir. Hababam Sınıfında rol alan sanatçılarımızı kentimizde, ilçemizde ağırlamak bizim adımıza gurur vesilesidir” diye konuştu.

“FİZİKİ GELİŞİM VE BÜYÜMEYİ SANATLA İÇ İÇE YAPMALIYIZ”

Sanatsal etkinliklerin toplumun gelişmesi, kalkınması ve büyümesine ciddi katkılar sunduğuna işaret eden Polat, “Sanatsal faaliyetlerin tek yönlü olması mümkün değil, çok yönlü ve çok boyutlu bir şekilde bir gelişimi ve büyümeyi gerçekleştirmemiz gerekiyor. Fiziki ve maddi gelişim mümkün ancak siz ona eğer sanat ruhu vermez, sanatla bütünleştirmezseniz hormonlu bir büyüme olur. Sanat onun maneviyatını ve güzelliğini oluşturuyor. Hepimizin sanat ruhuna sahip olmamız gerekiyor, “ şeklinde konuştu.

Barguzu Ortaokulu İdarecileri, Yeşilyurt’taki eğitim ve sanatsal faaliyetlerin artması noktasında hizmetlerde bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a günün anısına duvar saati takdim etti.

Hababam Sınıfı oyuncuları da, eğitim, kültür ve sanata yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Polat’a teşekkürlerini sundular.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız