SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Egzoz Kalbi Vuruyor...

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:36:50
Egzoz Kalbi Vuruyor...
A- A+ PAYLAŞ
 
Uzun süredir bilinen hava kirliliği ile kalp hastalıkları arasındaki bağlantıya dair son araştırma İngiltere'de yapıldı. Araştırma, araçlardan çıkan egzoz gazının kalp ritmini bozduğunu gösterdi.
 
Leeds Üniversitesi'nin araştırması trafikte yoğun olarak solunan, araçlardan çıkan egzoz gazının kalp ritmini bozduğunu gösteriyor.
 
Egzozdaki karbonmonoksit gazı kandaki oksijen oranını azaltıyor ve sonu ölüme gidebilen aritmiye yol açıyor.
 
Uzmanlar solunan havanın akciğerler üzerinden kan dolaşımına karıştığını, havadaki zehirli partiküllerin kanın pıhtılaşmasını kolaylaştırarak kalp hastalığı riskinin yanı sıra akciğer kanseri, astım ve solunum enfeksiyonlarını artırdığına dikkat çekiyor.
 
Dünyada birçok kentte atmosferdeki kirliliğin sağlık için tehlikeli seviyelerde.
 
Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre her yıl yaklaşık 2 milyon kişi hava kirliğinin yol açtığı hastalıklar dolayısıyla hayatını kaybediyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız