SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ehl-i Beyt İslam Demek"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:24:20
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKK) tarafından ortak organizasyon ile Muharrem Orucu İftar Programı düzenlendi. 

Sultan Sarayı Düğün Salonu’nda düzenlenen Muharrem Orucu İftar programına gelen davetli ve konuklar MESOB Başkanı Şevket Keskin ve ESKKK Başkanı Ali Evren ile esnaf odası başkanları tarafından karşılandı. İftar programına Malatya eski valilerinden Merkez Valisi İbrahim Halil Daşöz, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Baro Başkanı Enver Han, İl Jandarma Komutanı kurmay Albay Hasan Aksoy, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Malatya Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Karlı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP  İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Büyükşehir belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu,  İl Müftüsü Ümit Çimen, TSO Meclis Başkanı Sami Payza, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu yönetici ve temsilcisi ile esnaflar ile vatandaşlar katıldılar.

İftar programı sonrasında duayı Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli yaptı. İl Müftüsü Ümit Çimen yaptığı konuşmada, “Malatyalı esnaflarımız, Muharrem ayı vesilesiyle böyle bir iftar tertip etmişler. Ben bizi, bu toprakları bin yıldır vatan yapan insanları bir araya getiren, kültürümüzü yoğuran, böyle bu sofralarda sofra başlarında tutan esnaf teşkilatımızı tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Ehl-i Beyt demek İslam demek, Ehl-i Beyt demek Resulullah demek, Ehl-i Beyt demek Hz. Muhammed Mustafa’ya en yakın olan demek. Allah Resulünün ev halkı demek. Kerbela bir acıdır. Kerbela acı bir hatıradır. Acı bir tarihtir. Kerba’ladan acı duymayan, sızı duymayan bir mümin düşünemezsiniz. Hiç var mıdır? Allah Resulünün öpüp kokladığı evlatlarına kılıç çekenlere bakan bizde yoktur. Bütün problemlerimiz konuşmamaktır, birbirimizi bilmemektir. Biz Ehl-i Beyt Resulü, Seyyid ve Şerifleri, Peygamberimizin soyundan gelenleri korumak, kollamak, takip etmek için, onları hep göz önünde tutmak için bir kuruluş, bir kurum ihdas eden bir medeniyetin bir tarihin çocuklarıyız. Nakibül-Eşraflık gibi bir kurum ihdas etmişiz. Biz, hepimiz O Resulullah’ın torunlarını, Ehl-i Beyte sevdalı bir milletin, bir coğrafyanın, bir toprağın, bir medeniyetin, bir kültürün çocuklarıyız. Bunu her daim muhafaza edeceğiz. Tarihte olan fitne, fesat, kargaşa, kaos ve kötülükler bize inşallah ders verecek, onlardan ders çıkartmayı nasip edecek. Yeni fitnelere, fesatlara, kargaşalara, kaoslara bu bin yıldır oluşturduğumuz bu vatan coğrafyamızda ay-yıldızlı bayrağın altında inadına bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, bir birimizi kucaklayacağız. Kıblemiz bir, peygamberimiz bir, kitabımız bir” diye konuştu.

MESOB Başkanı Şevket Keskin ise, “Muharrem ayının ülkemize, esnafımıza ve etrafımızdaki coğrafyaya barış, huzur ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum. Esnafımız adına bu iftar programına katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Allah, birlik, beraberlik ve dirliğimizi bozmasın. İnşallah Rabbim, bize bir daha acı olaylar yaşatmaz. Rabbim, bir daha bizleri böyle iftarlarda buluşturmayı nasip eylesin” dedi.

Malatya Eski valilerinden Merkez Valisi İbrahim Halil Daşöz ise, “Malatya ülkemizde birliğin, beraberliğin, kardeşliğin kalesi olan bir şehrimiz. Hem yaptıkları ile hem konuştukları ile hem beraberlikleri ile ülkemize, dünyaya güzel örnekler ortaya koyan bir şehrimiz. Bugünde aynı heyecanı, aynı mutluluğu, aynı yaklaşımı görmekten büyük bur mutluluk duyduğumu ifade ediyorum” diye konuştu.

MESOB Başkanı Şevket Keskin ve ESKKK Başkanı Ali Evren ile esnaf odası başkanları, misafirlerini ve davetlileri program sonunda kapı önünde tek tek yolcu ettiler.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN İFTARI..

Bu arada, bir önceki gün de Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Muharrem Ayı nedeniyle iftar programı düzenledi. 

Kervansaray Lokantasında verilen iftar yemekte Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli’nin okuduğu iftar duasının ardından protokol konuşmaları yapıldı.

Programda konuşan Vali Süleyman Kamçı, Peygamberimizin ailesine olan sevgisinin bütün inananların duygu ve inançlarına tercüman olduğunu dile getirerek, “Kerbela şehitlerinin acısı asırlardır bu necip milletin yüreğini dağlamış, şii-sünni demeden bütün Müslümanlar o aziz şehitler için gözyaşı dökmüştür. Çünkü Ehl-i Beyt, yüce Peygamberimizin manevi mirasını O’nun ümmetine ulaştıran bir kutlu nesildir. Ne mutlu onları sevenlere, ne mutlu onların izinden yürüyenlere.

Barışa, kardeşliğe ve hoş görüye çok ihtiyaç hissettiğimiz bugünlerde, İslam alemi başta olmak üzere bütün dünyada akan kanların durması için azami çaba göstermek zorundayız. Hünkar Hacı Bektaş-i Veli’nin söylediği gibi; “Bir olalım, iri olalım, diri olalım” birlikte rahmet, ayrılıkta azap olduğunu hatırımızdan çıkarmayalım. Kardeşlik binasını ayakta tutmak için aramıza nifak tohumları ekmeye çalışanlara fırsat vermeyelim” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Muharrem Ayında birçok olaylar yaşanmıştır. Allah bu olayları bu ümmete bir daha yaşatmasın. İslam coğrafyasına dönüp baktığımız zaman, hala ders çıkarmadığımız da bir gerçek. İslam coğrafyasının her yerinde yüreklerimizi burkan olaylar yaşanıyor. Malatya’mızda yaşanan birlik ve beraberliğin bütün İslam coğrafyasına yansıması en büyük temennimiz. Malatya’da birlik ve beraberliğimizin daim olmasının altındaki nedenlerden biri de Kerbela olayının iyi şekilde analiz edilmesidir” ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Ümit Çimen de, “Allah, o günkü yaşanan fitneleri, fesatları, kargaşaları, kaosları bugünün ümmeti Muhammed’ine yaşatmasın. Bugünün Kerbelaları bizlere ders olmalıdır. Daha çok bir olmaya, diri olmaya muhtacız. Bunun için daha çok gayret sarf etmemiz lazım. Bu anlamdan çıkarak bu programı hazırlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum” dedi.

Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan ise, “Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’den bir mektup ve kitap seti tarafıma gönderildi. Bugüne kadar görmeye alışık olmadığımız ama görmeyi canı gönülden arzu ettiğimiz bir üslupla dolu dolu kalbi bilgilerle açıklayıcı bir mektup aldım. Çok etkilendiğimi belirtmek istiyorum. Mektup Kerbalayı anlatıyordu. Mektubu okuyunca kendi kendime sordum; acaba insanlık olarak İslam tarihini yeteri kadar biliyor muyuz? Kerbela, İslam’ın tekrar dirilmesini sağlayan, zulme karşı başkaldırıştır. Kutlu bir olaydır” şeklinde konuştu.

Yemeğe Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, İnönü Üniversitesi Rektörü Cemil Çelik, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoy, Polis Okulu Müdürü Mehmet Karlı, İl Müftüsü Ümit Çimen, Malatya Barosu Başkanı Enver Han, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Malatya Cem Vakfı Başkanı Eşref Doğan, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi, ESOB Başkanı Şevket Keskin, ilçe belediye başkanları, bazı vakıf, dernek ve oda başkanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

CUMHURİYET ÖRNEK MAHALLESİ'NDE..

 Yeşilyurt Belediyesi ise, Muharrem ayı dolayısıyla Cumhuriyet Örnek Mahallesi’nde (köyünde) iftar verdi. 

İftar yemeğine AK P Yeşilyurt İlçe Başkanı Av. Bayram Taşkın, Başkan Yardımcıları, encümenler ve Cumhuriyet Örnek Mahallesi sakinleri katıldı.

Burada konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Muharrem ayı dolayısıyla Alevi kardeşlerimizle iftar etmek için bir aradayız. Yeşilyurt’umuz küçük bir Anadolu yansıması, her renkten, ırktan ve her dilden insanın barındığı Anadolu’nun hoş görüşünü temsil eden bir ilçemiz. Yeşilyurt’ta yaşanan bu birlik ve beraberlik herkese örnek olabilir” dedi.

Başkan Polat, “Bu ülkenin birliğine ve beraberliğine kast eden bizi parçalamak isteyenlerin buna asla güçleri yetmeyecektir. Bu ülke de Kürt, Türk, Sünni, Alevi, Laz, Çerkez etle tırnak gibidir. Dedemiz duasında çok net konuştu. “Dinimiz İslam, Kitabımız Kuran, Nebimiz Muhammed, Ali Bizim Şahımız” Hüseyin deyince aklımıza ayakta durmak kıyama kalkmak, zulme karşı koymak geliyor. Dün Kerbela'da Hüseyin'e zulmedenler, ne Sünni’ydi ne Şii’ydi ne Aleviydi. Dün Kerbela'da Hz. Hüseyin’in kanını akıtanlar aslında iktidarları uğruna o peygamber torununun, bizim için en büyük seyid olan efendimizin kanını akıttılar. Bunu sadece iktidarları için yaptılar. Ama Hüseyin bile bile gitti, bile bile o yola çıktı ve sonucunun şehit olarak Allah'a gitmek olarak bildiği halde o yolda devam etti. İnşallah bizler de bu yönüyle hepimiz, hep birlikte bu ülkenin birliğini dirliğini ve beraberliğini ifade ediyoruz. Tekrar hepinizin Muharrem Ayı'nız, aşureniz hayırlı olsun, iftarınız mübarek olsun” şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız